maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHHC-aanwinst: "Klaar met de vriendjespolitiek en het gekonkel"

HHC-aanwinst: “Klaar met de vriendjespolitiek en het gekonkel”

Coen Gortemaker verlaat Achilles’29 aan het eind van het seizoen om de overstap te maken naar HHC Hardenberg. De verdediger heeft het gehad met het profvoetbal, omdat het toch moeilijk was om het voetballen te combineren met het voetballen bij de hekkensluiter uit de Jupiler League.

Gortemaker stopt met profvoetbal

Gortemaker heeft zijn keuze om te stoppen met profvoetbal weloverwogen gemaakt. “Ik heb het gevoel dat ik maatschappelijk kansen laat liggen, omdat ik fulltime met voetbal bezig ben. Ik speel bij Achilles’29, de club staat onderaan in de eerste divisie. Ik heb nog wel andere opties in het voetbal, maar maak deze keuze bewust. Het is niet het leven wat ik wil. Te veel profs uit de eerste divisie blijven tot hun dertigste voor een schamel bedrag voetballen en vallen dan in een zwart gat. Dat wil ik niet”, vertelde Gortemaker in een interview met TC/Tubantia. Door zijn transfer kan de mandekker zich richten op zijn eigen bedrijf waarmee hij zich bezighoudt met mode.

Geen niveauverschil

Vooral het feit dat Achilles’29 matig presteert in de Jupiler League lijkt de keuze van Gortemaker beïnvloed te hebben. “Veel mensen vinden het heel wat dat je prof bent. Maar ze zien alleen de mooie dingen, niet alles is wat het lijkt. Respect is soms ver te zoeken. HHC speelt in de tweede divisie, dat is hetzelfde niveau als onderin de eerste divisie. Wat is het verschil? Behalve dat ik nu alles kan gaan doen wat ik leuk vind. Bovendien ben ik wel klaar met de vriendjespolitiek en het gekonkel in de voetbalwereld”, aldus Gortemaker. De mandekker speelde in het verleden met de jeugdopleiding van FC Twente. In 2014 maakte hij de overstap naar Heracles Almelo, waarna hij in 2016 bij Achilles’29 terecht kwam.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD