woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieINTERVIEW | HFC’er Roy Castien op weg terug: 'Ik neem geen onverantwoorde...

INTERVIEW | HFC’er Roy Castien op weg terug: ‘Ik neem geen onverantwoorde risico’s’

Grofweg een jaar geleden stond Roy Castien op de drempel van een profcarrière. Een afgeketste overstap naar Telstar en een zware knieblessure zorgen ervoor dat zijn loopbaan er nu heel anders voorstaat.

,,Het is nu zo’n zes maanden geleden dat ik de knieblessure opliep”, vertelt Castien in gesprek met Voetbal247.nl. ,,Het herstel gaat aardig, maar ik heb nog wel een lange weg te gaan. Ik doe inmiddels de warming-up met de groep mee, maar voordat ik echt weer kan aansluiten zal nog zeker een maand of drie á vier duren. Het is zaak om met krachttraining mijn kuit, hamstrings en andere spieren sterk te maken, zodat ze mijn knie kunnen ontlasten. Met de revalidatie ben ik gauw zo’n vijf keer per week bezig: zo’n drie keer per week naar de fysio, de trainingen bij HFC en ik ga nog één keer per week naar de sportschool bij mij in de buurt in Zandvoort.”

Castien is voorzichtig om verwachtingen uit te spreken met betrekking tot zijn rentree: ,,Ik mik ongeveer op april. Er staat voor deze blessure zo’n negen tot twaalf maanden. Wellicht dat ik aan het einde van het seizoen nog wat speeltijd kan meepakken, maar ik ga geen onverantwoorde risico’s nemen. Als het niet honderd procent goed voelt, dan neem ik liever wat extra tijd en richt ik me in dat geval op volgend seizoen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD