zondag, mei 28, 2023
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHFC zit in een flow, hijgt Katwijk in de nek en klopt...

HFC zit in een flow, hijgt Katwijk in de nek en klopt ook Scheveningen

Koninklijke HFC beleefde een heerlijk weekend. De ploeg van Gertjan Tamerus won zelf met 0-2 bij Scheveningen en staat – doordat Katwijk gelijk speelde bij Jong Sparta- op vier punten van de koploper. Nog niet zo lang geleden bedroeg het verschil zestien punten.

Flow

HFC zit in een flow en behaalde uit de laatste acht duels twintig punten. Blessures zijn er nauwelijks. Toch temperde Gertjan Tamerus na afloop – als een ervaren coach- de euforie. ,,We moeten nu niet gaan roepen dat we de titel pakken, we staan nog altijd op vier punten. We weten waarom we dit hebben bereikt en die energie moeten we ook blijven leveren. Vandaag hebben we geen kans weggegeven.’’

 

Werkwijze

Het succes van Gertjan Tamerus zit in zijn werkwijze. Lang en veel trainen op momenten dat dit verantwoord is, vaste systemen inbouwen bij corners en de lange inworp van Jim Hulleman, werken aan de teamflow, het verder perfectioneren van het 5-3-2-systeem, coolling-down na de wedstrijd.

Fitheid

Trainer Gertjan Tamerus sprak zich voorafgaand aan het seizoen niet uit over een eindklassering. Hij wilde vooral de fitste ploeg van de Tweede Divisie smeden.

 

 

DNA

Bij veel HFC érs zit gericht en hard trainen in hun DNA. Maar niet alleen binnen het veld maar ook daarbuiten eisen veel spelers het uiterste van zichzelf. Danny Hols zei in het verleden. ,,Ik benader alles als topsport. Het voetbal maar ook mijn studie en werk. Ik wil overal het maximale uithalen.’’

Die karakters sluiten perfect aan bij de visie van de trainer.

Tweeëntwintig duels later is HFC ook al de minst gepasseerde ploeg van de tweede divisie

Gelukkig heeft hij bij HFC niet te maken met ex-profs die zich op basis van hun verleden verheven voelen boven anderen . Ook Gerry Vlak en Mitchel Michaelis gaan mee in het regime.

 

Blessures

In tegenstelling tot veel concurrenten kampt HFC met minder blessures van basisspelers. Tegen Scheveningen ontbrak rechtsback Déron Payne, maar dat werd moeiteloos opgelost doordat aanvoerder Danny Hols hersteld was van griep. Verder speelden de usual suspects.

Opstelling

Mitchel Michaelis, die zijn contract nog niet heeft verlengd, stond op goal. Andre Morgan en Vincent Volkert waren de wingbacks en Wessel Boer, Danny Hols en Jim Hulleman de drie centrale verdedigers.

Daarvoor twee controleurs Koen Tros en Gerry Vlak en op ‘10’Jordy Hilterman. Voorin keerde Roy Castien terug in de basis en is Sietse Brandsma verzekerd van een vaste plek.

Hij begon voor het duel met Scheveningen zeventien maal in de basis, Castien twaalf keer en het dit seizoen doorgebroken talent Mehmet Yüksel begon elf keer in de startopstelling.

Man-meer

Brandsma schoot vlak voor rust de 0-1 binnen. Na de hervatting liep routinier Lex Immers bij Scheveningen tegen de rode kaart aan. Hij raakte Wessel Boer met een sliding. Met de man-meer-situatie liep de Koninklijke via Jordy Hilterman uit naar 0-2.

,,We hebben gewoon ons eigen spel gespeeld en meteen druk gezet’’, zei Gertjan Tamerus. ,,LVG-pressing?  Nee! En we spelen ook geen GJT-pressing. Het is gewoon HFC-pressing.’’

Vertrouwen

Hilterman bloeit op als hij vertrouwen krijgt. In het verleden bij Volendam en Katwijk bleek in periodes dat de middenvelder annex spits het beste gedijt in een warme omgeving. De slimme Henk Wisman van Rijnsburgse Boys wist dat en scoutte de middenvelder dit seizoen in twee wedstrijden en legde hem een riante aanbieding voor.

Twee weken daarvoor had Hilterman nog te kennen gegeven op een lager niveau te gaan spelen en zijn werk voorrang te geven. Maar na de coronastop is hij helemaal los en zorgt hij ervoor dat Tamerus hem op ‘10’ laat staan, ook al omdat Jim Hulleman als opbouwende linker centrale verdediger een meerwaarde is.

Flow

Topscorer Sietse Brandsma – tien goals- ziet – nu HFC in een flow verkeert- een overeenkomst met de successen met zijn oude ploegen BOL en Odin’59.

,,Ook daar waren we een hecht team. Bij HFC doen we veel voor elkaar, we hebben hetzelfde doel, niemand loopt naast zijn schoenen en we spreken elkaar op zaken aan als er eens iets mis gaat.’

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD