vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAFCHFC wint tweede periodetitel, directe plaatsing hoofdtoernooi KNVB-beker

HFC wint tweede periodetitel, directe plaatsing hoofdtoernooi KNVB-beker

Koninklijke HFC kwam dinsdag zelf niet in actie maar zag AFC met 1-2 bij Spakenburg winnen. Het was een zege die twee soorten gevoelens opwekte bij de Koninklijke. Ten eerste die van blijdschap, doordat HFC niet meer te achterhalen is in de strijd voor de tweede periode. En ten tweede bezorgdheid omdat AFC de club tot op één punt naderde op de ranglijst. Zaterdag is het in Amsterdam nummer drie tegen nummer twee.

Dat duel staat -los van de punten – ook in het teken van de periodisering. Oefenmeesters krijgen op de theoretische trainersopleidingen van de KNVB te maken met het vak periodisering.

Een trainer die het in zijn hoofd haalt om op maandag na de wedstrijd van zaterdag een oefenduel in te plannen en zijn basis-spelers niet voldoende hersteltijd geeft, krijgt een onvoldoende.

HFC heeft wel een week ‘rust’, de minimaal voorgeschreven hersteltijd tussen twee wedstrijden bedraagt zo’n 72 uur, en had afgeloepn maandag een hersteltraining.

AFC-oefenmeester Uli Landvreugd is blij dat hij wederom over Raily Ignacio. Joël Tillema, Kelvin Grootfaam en Linthorst kan beschikken.

Ignacio scoorde de winnende treffer tegen Spakenburg maar de vraag is hoeveel speelminuten hij van het weekend kan maken.

De spits  was lange tijd afwezig vanwege een blessure en acteerde tegen de Blauwen de volle negentig minuten.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD