zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHFC 'wint' een punt bij laagvlieger TEC, Michaelis valt geblesseerd uit

HFC ‘wint’ een punt bij laagvlieger TEC, Michaelis valt geblesseerd uit

De Koninklijke was een gewaarschuwd mens. Eerder dit seizoen verloor HFC bij de laagvliegers Jong Volendam en OFC. Tot tien minuten voor tijd zat de ploeg van Gertjan Tamerus door een goal van Roy Castien op rozen, maar in de laatste tien minuten boog TEC de stand om tot 2-1. Zakaria Eddahchouri redde in blessuretijd een punt, 2-2. Of zijn het twee verspeelde punten voor de Koninklijke?

Blessure

De Haarlemmers startten voorin met Roy Castien en Zakaria Eddahchouri. Jim Hulleman ontbrak in de selectie.

Ruim een week voor de bekerkraker tegen Telstar kreeg HFC nog een tegenvaller te verwerken. Doelman Mitchel Michaelis viel geblesseerd uit en werd vervangen door Thomas Hoekstra.

Hij is een doelman van 1.93 meter en speelde in de jeugd voor Heerenveen, PEC Zwolle en Cambuur.

Tweede helft

In het eerste bedrijf was HFC de betere ploeg. Doelman Matthijs Swaneveld schoof de bal tien minuten voor rust zo maar in de voeten van Roy Castien die de score opende, 0-1. De Zandvoorter raakte later nog de kruising.

Bij TEC, dat met Marciano Mengerink op de bank begon, ging het pas na de hervatting draaien. TEC raakte via Van Haaren de paal en zag een inzet van de doellijn gehaald worden. Mike van den Ban mocht weer invallen maar doelman Matthijs Swaneveld redde.

Tien minuten voor tijd scoorde Mengerink en vlak daarna leek verdediger Basil Camara uit een corner TEC de drie punten te bezorgen.

Gelijkmaker

Zakaria Eddahchouri maakte zijn eerste negentig minuten vol en tikte op de doellijn de 2-2 nog binnen.

HFC krijgt zaterdag bezoek van Rijnsburgse Boys. De Uien hebben na een matige seizoenstart de stijgende lijn te pakken en wonnen, zonder trainer Henk Wisman, die ziek thuis zit, drie keer op rij. Zaterdag zelfs met 4-0 van Katwijk. Rijnsburgse Boys staat nu zelfs zesde, één plek boven HFC. Dinsdagvond 18 oktober treft HFC Telstar in de beker. De aanvang is om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten.

 

auto van de zaak

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD