dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHFC winst weer eens. Kozakken Boys blijkt beste medicijn

HFC winst weer eens. Kozakken Boys blijkt beste medicijn

Koninklijke HFC kampte zeven wedstrijden op rij met de verschijnselen van een chronische zieke patiënt. Het voetbal zag er goed uit, kansen werden gecreëerd maar ballen vlogen over en naast of op de paal. Gevolg was dat de degradatiekandidaten steeds dichter bij kwamen. Zaterdag was het duel met Kozakken Boys al snel beslist. Na de 3-1 zege heeft HFC weer even lucht.

Gertjan Tamerus kon bijna beschikken over zijn favoriete elftal. Alleen verdediger André Morgan ontbrak als basisspeler, terwijl ook Roy Castien nog steeds niet bij de selectie zit. De thuisploeg acteerde met Jim Hulleman wederom als linker centrale verdediger en Jacob Noordmans achter de spitsen Sietse Brandsma en Zakaria Eddahchouri. De rechter wingbackpositie is het hele seizoen al een plek van komen en gaan. Zaterdag acteerde daar Daniel Camara Bos.

De eerste kans was voor Lowie van Zundert die zijn inzet zag worden gestopt door Mitchel Michaelis. De doelman was met Jacob Noordmans verbaal het meest aanwezig in het veld. Noordmans gaf voorin de momenten van druk zetten aan en Michaelis stuurde zijn verdedigers aan.

Zakaria Eddahchouri werd na vier minuten geen strobreed in de weg gelegd en schoot vanaf achttien meter de 1-0 binnen.  En toen verdediger Sven van Ingen een paar minuten later de bal in eigen doel werkte zat HFC al op rozen. De uitstekende Lowie van Zundert bracht vlak na de rust de spanning nog even terug, maar Sietse Brandsma gooide een halfuur voor tijd de deur in het slot, 3-1.

boekhouder tilburg

 

Door de zege bedraagt de afstand op de nummer voorlaatst vijf punten.

De Koninklijke speelt zaterdag bij FC Lisse dat verrassend won bij Katwijk. Ex-HFC Franklin Lewis startte in de basis. In de voorbereiding oefende HFC bij Lisse en bleek ze een maatje te groot voor de promovendus, 1-4.

Lucien Wa Bwanda acteerde destijds als verdediger en blonk uit. Hij zit al maanden op de bank bij HFC en wacht op zijn kans op speelminuten.

Hij kwam over van De Dijk. Het talent is rustig aan de bal, durft in te schuiven, heeft een inspeelpass en heeft inzicht en overzicht. En dat terwijl hij pas 19 jaar is.

Om de plekken van de vier vertrekkende spelers -Hulleman, Brandsma, Tros en Offerhaus-  in te vullen is scout Dirk Vennik op pad gestuurd.

Hij kwam begin dit seizoen over van Odin’59 waar hij destijds door Anthony Correia werd vastgelegd om spelers te scouten en tegenstanders te analyseren. Vennik, komt net als Sietse Brandsma en Koen Tros uit Broek op Langedijk.

 

Foto Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD