Volg ons

Tweede Divisie

HFC verslaat AFC in ‘Klassieker’ en pakt eerste zege

HFC verslaat AFC in ‘Klassieker’ en pakt eerste zege

Koninklijke HFC heeft haar eerste zege binnen. In de ‘klassieker der traditieclubs’ was de ploeg van Gertjan Tamerus met 3-1 te sterk voor AFC. De zege kwam pas in de slotfase tot stand.

AFC, dat haar eerste twee duels won, kon bij een zege in Haarlem de koppositie grijpen. HFC wist in de eerste twee rondes nog niet te winnen. Aan de Spanjaardslaan zagen de toeschouwers een eerste helft waarin de kansen dun gezaaid waren. Raily Ignacio kreeg namens AFC een grote kopkans, maar hij had het vizier niet op scherp. Aan de andere zijde wist Peet van der Slot wel raak te mikken. Hij zorgde na ongeveer een half uur spelen voor de 1-0.

Na rust voerde AFC het tempo op en drong het HFC terug. De rake kopbal van Yordi Teijsse na ruim een uur was dan ook verdiend: 1-1. Maar na de gelijkmaker zakte het tempo van de wedstrijd, evenals de Amsterdamse druk op de Haarlemse defensie. Waar het duel leek af te stevenen op een remise, was het HFC dat alsnog de zege greep. Bij een scrimmagesituatie voor het doel van Patrick Zonneveld waande verdediger Tim Linthorst zich ook even doelman en beroerde de bal met de hand. Het kwam hem op een rode kaart te staan, terwijl de strafschop werd benut door Khalid Tadmine. In de blessuretijd maakte Lars Weistra er, na een knappe individuele actie, ook nog 3-1 van.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie