zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHFC past tactiek aan tegen Telstar en komt net tekort in KNVB-beker

HFC past tactiek aan tegen Telstar en komt net tekort in KNVB-beker

Keeper Mitchel Michaelis ging in de blessuretijd mee naar voren, de lange Ruben Heeremans werd als breekijzer ingezet, maar Koninklijke HFC kon de gelijkmaker niet forceren. Net als afgelopen zaterdag tegen Rijnsburgse Boys miste de thuisploeg stootkracht. Telstar won met 0-1 en bekert door in de KNVB-beker.

Hamstring

Trainer Gertjan Tamerus kreeg maandag tijdens de training slecht nieuws te horen. Verdediger Danny Hols was in het duel met Rijnsburgse Boys uitgevallen met een hamstringblessure en trainde maandag met de hersteltrainer. De rechtsbenige verdediger geldt als een ‘superstrijder’ en als hij al aangeeft dat hij niet kan spelen, dan weet Tamerus hoe laat het is. De oefenmeester kreeg van doelman Michaelis wel goed nieuws te horen, hij kon wel weer starten.

Opstelling

De trainer moest alleen nog bekijken wie hij op de plek van Danny Hols zou posteren. De van een blessure teruggekomen Oscar Wilffert, die afgelopen dinsdag 45 minuten meespeelde in het oefenduel met Onder-21, de jonge Tom Carbaat die afgelopen zaterdag uitblonk bij Onder-21 tegen Quick, Ruben Heeremans of Jim Hulleman. De middenvelder acteerde vorig seizoen met succes als linkercentrale verdediger en kan dan goed de opbouw verzorgen en is kopsterk. Tamerus koos voor het laatste en miste daardoor de power van Hulleman op het middenveld.

Van den Ban

Op diens positie posteerde hij niet Roy Castien, die zaterdag tegen Rijnsburgse Boys een mindere dag had, maar Mike van den Ban. Het was voor de routinier de eerste keer sinds zijn terugkomst naar Haarlem dat hij in de basis startte.

zzp boekhouder

 

 

Koude douche

Voor Castien was het een teken aan de wand. Vorig seizoen werd hij door Tamerus naast het elftal gezet. De trainer bedekte destijds zijn maatregel en sprak over een ‘proces’. Afgelopen zaterdag werd de Zandvoorter al gewisseld. Hij nam niet plaats op de bank maar vroeg direct de sleutel van de kleedkamer aan Joost Lamp en ging douchen.

Hoewel voorzitter Dirk Jan Rutgers,  alle leden, ondanks de energiecrisis, een warme douche blijft beloven, was de douche voor Castien koud.

HFC zette tegen Telstar bij vlagen druk, maar zakte ook meer en meer in op eigen helft en speelde vanuit de counter. ‘Catenaccio’, zo veroordeelde trainer Tamerus afgelopen weekend deze tactiek die Rijnsburgse Boys tegen HFC speelde.

De thuisploeg kwam amper tot kansen voor rust. Telstar kwam uit een ‘buitenspelgoal’ van Christos Giousis na een halfuur op 0-1.

 

Waakvlam

Toch brandde de waakvlam van de hoop in de harten van vele HFC’ers. Spits Sietse Brandsma liep in de rust warm en viel in. De vraag was of Gertjan Tamerus ook Hulleman naar het middenveld/voorhoede zou verplaatsten en Oscar Wilffert, Tom Carbaat of Ruben Heeremans zou inbrengen als verdediger.

Stormram

‘Plan B’ van HFC werd vijf minuten voor tijd tot uitvoering gebracht toen verdediger Ruben Heeremans als stormram werd ingebracht. Jim Hulleman had daarvoor al dé kans op de gelijkmaker gemist. Ook doelman Michaelis ging mee naar voren, maar het bleef bij 0-1 voor de Velsenaren.

HFC is van het weekend vrij. Danny Hols zegt daarna hersteld te zijn van zijn blessure en Roy Castien en Oscar Wilffert kunnen gaan nadenken over hun kans op speelminuten.

TD

Voor trainer Gertjan Tamerus en TD Sander Vink was het een hectische week. Ze kregen te horen dat Sietse Brandsma en Koen Tros – naar Katwijk- en Jim Hulleman – naar IJsselmeervogels- vertrekken en moeten gaan bouwen aan een nieuwe ploeg.

TD Sander Vink zegt. ,,We zijn qua wedstrijden pas op een derde van het seizoen en dan komt dit voorbij.

Van Katwijk wisten we al langer dat ze hiermee bezig waren. Ik was er wel teleurgesteld over, ze passen alledrie goed bij HFC, maar we moeten als club geen Calimerogedrag gaan vertonen.

We hebben ook geprobeerd om ze te behouden voor HFC. Sietse was bezig met een baan, we wilden helpen, maar dat heeft niet de doorslag gegeven, helaas.”

Aantrekkingskracht

,,Aan de ene kant is hun vertrek een compliment voor ons.  Jim, Sietse en Koen zijn toch spelers die van een lager niveau naar ons zijn gekomen en nu doorstromen. Dat kan ook weer een bepaalde aantrekkingskracht hebben.”

Vervolgt. ,,We gaan verder scouten en we hebben met Joas, Tom, Gillermo en Ruben ook eigen jeugd die nu wellicht kansen krijgt.”

Hoofd Jeugdopleiding Caspar Dekker is daar ook een voorstander van.  ,,Ik beslis niet wie er wel of niet speelt, dat kan Gertjan uitstekend. Uit mijn functie van Hoofd Jeugdopleiding zie ik talenten als Joas Kors, Ruben Heeremans en Tom Carbaat graag meer speelminuten maken. Hopelijk gaan zij zich in de kijker spelen.”

Foto Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD