dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHFC pakt een punt bij GVVV, maar verspeelt er twee in de...

HFC pakt een punt bij GVVV, maar verspeelt er twee in de jacht op koploper Katwijk

De prangende vraag die na afloop door de hoofden van de HFC-spelers zoemde na het 1-1 gelijkspel bij GVVV was, was het glas nu halfvol of halfleeg?  De nummer twee van de ranglijst verspeelde twee punten bij de nummer laatst, maar zag concurrent HHC Hardenberg zelfs verliezen. En koploper Katwijk stond op moment van affluiten in Veenendaal, met nog een klein half uur te spelen, zelfs achter tegen Rijnsburgse Boys.

Vasthouden

Trainer Gerttjan Tamerus moest even goed nadenken toen hij zijn opstelling maakte. Zou hij vasthouden aan het team dat de laatste vijf duels indruk maakte of terugvallen op het team dat doordeweekse een kleine galavoorstelling gaf tegen Excelsior Maassluis?  Hij koos voor de terugkeer van Mehmet Yüksel in de basis ten faveure van Roy Castien en plaatste Jim Hulleman weer op de plek van linker centrale verdediger.

Wissels

Maar langzaam maar zeker sluipen ook nieuwe contouren in het team. Hij bracht Roy Castien al tien minuten na de rust voor Sietse Brandsma. De Zandvoorter  benutte direct een – makkelijk gegeven- strafschop na een overtreding van Justin Spies.

Ook Desevio Payne kwam binnen de lijnen voor Jordy Hilterman, waardoor Jim Hulleman weer op zijn favoriete positie  op ’10’ kwam te spelen.

Het betekende voor Oscar Wilffert wederom een positie als wisselspeler. Hij zat naast aanvoerder Danny Hols op de bank, die ontbrak afgelopen woensdag wegens ziekte.

 

 

Resultaat

Maar GVVV was, is en blijft een lastig te nemen horde voor de Koninklijke. In het heen duel verloor HFC twee punten en ook op Panhuis kwam GVVV via Joshua Patrick op 1-1. Hij reageerde alert op een afgeketst schot van Byron Burgering, 1-1.

Slotfase

De slotfase werd grimmiger en er vielen over en weer kaarten. Beide teams hadden de punten hard nodig. GVVV om de laatste strohalm om degradatie te ontlopen en HFC om de achterstand op koploper Katwijk te verkleinen. Door de zegereeks van HFC en het vele puntenverlies van de koploper brandt er een opeens waakvlam van de hoop in Haarlem. Mitchel Michaelis sprak opeens uit dat hij titelkansen zag, terwijl aan het begin van het seizoen men al blij was geweest met een vijfde plaats.

Proces

Het is een verandering van perceptie in Haarlem, waar het hele seizoen in het teken stond van het proces én het resultaat lijkt de focus nu meer en meer gericht op het resultaat.

GVVV zag nummer voorlaatst IJsselmeervogels, dat won van Jong Volendam, twee punten uitlopen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD