maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsJong FC VolendamHFC mist strafschop tegen Jong Volendam. Video's over de psychologie van de...

HFC mist strafschop tegen Jong Volendam. Video’s over de psychologie van de penalty

Koninklijke HFC heeft talloze spelers met een goede trap. Vorig seizoen namen Roy Castien, Sietse Brandsma en Jim Hulleman strafschoppen. Enkele doelpogingen werden gemist. Dit seizoen is Gerry Vlak de penaltynemer.

Vlak is als middenvelder een lust voor het oog. Eentje die het positiespel er makkelijk laat uitzien. Iemand met oog voor de combinatie, loopvermogen en een goede pass in de benen. In de voorbereiding schoot hij op het Visserijtoernooi een strafschop tegen Telstar loepzuiver raak.

zzp-schilder

 

Het was een vriendschappelijk toernooi en er was weinig druk.

 

Zaterdag stond hij, nadat er een overtreding op Sietse Brandsma was begaan, oog-in-oog met Kayne van Oevelen van Jong Volendam, een doelman van bijna twee meter lang. En Vlak moest aanleggen in het stadion waarin hij Jaren voor FC Volendam speelde, met zijn familie en vrienden op de tribune.

 

De 19-jarige Van Oevelen – zie foto- redde. Een interessante case voor mental coach Terence Meuwese is wat er in het hoofd en met de ademhaling en concentratie van de diverse penalynemers gebeurt op weg naar de elfmeterstip. Hij werkt als toegepast psycholoog en is docent persoonlijke ontwikkeling aan het Johan Cruyff College.

De vraag aan trainer Tamerus is wie hij de volgende keer van elf meter laat schieten. Jim Hulleman, Gerry Vlak of topscorer Sietse Brandsma?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD