zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkHFC mist Brandsma en Castien maar wint wel Visserijtoernooi

HFC mist Brandsma en Castien maar wint wel Visserijtoernooi

Koninklijke HFC won zaterdag het Visserijtoernooi. Een evenement dat jaarlijks wordt gehouden. Telstar, Katwijk en HFC waren de deelnemers en alle drie ploegen hebben voorin nog versterking nodig. HFC ving de absentie van Brandsma en Castien goed op door de middenvelders Hulleman en Noordmans voorin te posteren. HFC klopte Telstar met 2-1 en speelde 1-1 tegen Katwijk. Het waren duels van twee keer dertig minuten.

Afwezigen

HFC miste een waslijst aan basisspelers. Oscar Wilffert en Sietse Brandsma trainden donderdag apart van de groep. Desevio Payne zat met zijn knie in een brace op de tribune. Roy Castien is geopereerd om littekenweefsel weg te laten halen, kreeg weken daarna corona en was niet aanwezig.

Mike van den Ban is langere tijd absent. Kane Prins – heeft een jaar niet gespeeld- trainde donderdag wel mee, maar zat niet bij de selectie. En de talenten Ruben Heeremans en Gillermo Kuling zijn op vakantie.

Tegen Telstar acteerden Guus Offerhaus en Quinten de Fonseca als centraal duo. Twee rechtsbeners waarbij De Fonseca, die in de jeugd bij Volendam speelde en voor het laatst actief was bij Bromley in Engeland, een goede indruk maakte.

 

zzp-boekhouder-amsterdam

Tegen grotendeels ‘de reserves van Katwijk’ stond Rivaldo Blijd met André Morgan in het centrum. Blijd is – na een uitstapje naar de VS- afkomstig van De Meer. Hij bracht wél grinta in het spel en zag dat de arbiter zijn sliding met twee benen naar voren ook gewoon accepteerde.

 

Opstelling

De Koninklijke startte tegen Telstar met Mitchel Michaelis, Danny Hols, Guus Offerhaus, Quinten de Fonseca en John Hilton. Op het middenveld acteerden Miles Panka, Daniël Camara Bos, Gerry Vlak en Mitchel Honcoop.

 

Voorin liepen de middenvelders Jacob Noordmans en Jim Hulleman. Door de absentie van vele spitsen was Tamerus genoopt tot improviseren en dan is het lekker als je dit tweetal achter de hand hebt. Noordmans geeft normaliter op het middenveld het coachmoment aan om druk te zetten en deed dit nu vanuit de spits. Het was alsof hij er al jaren speelde en hij stond ook vaak in de ruimte tussen de linies.

Multifunctioneel

Hulleman is een alleskunner die door de lucht en in de diepte aanspeelbaar is. Telstar kreeg een discutabele strafschop na vermeend hands van Guus Offerhaus.

 

Foto’s Pim Hols

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD