zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHFC maakt zich op voor kraker bij koploper Katwijk, Jacob Noordmans op...

HFC maakt zich op voor kraker bij koploper Katwijk, Jacob Noordmans op de weg terug

Koninklijke HFC is druk bezig om de spelers die terugkomen van blessures en de talentvolle jeugd speelminuten te geven. Dinsdagavond oefende de ploeg onder leiding van Frank Korpershoek en Kelly Giessen tegen een Telstar-selectie. Het duel op Sportpark Schoonenberg eindigde in 1-1.

Belangrijk voor trainer Tamerus was om te horen dat Jacob Noordmans in de basis startte. Hij viel zondag uitstekend in tegen Jong Sparta en kan als aanjager op het middenveld nog van veel waarde zijn voor de Koninklijke. Voorin vormden Roy Castien en Franklin Lewis de aanval. Castien leverde de voorzet op Mitchell Honcoop die zijn schot in de verre hoek zag verdwijnen. Franklin Lewis meldde zich zondag een paar uur voor de wedstrijd nog af met griep verschijnselen maar bleek dinsdag al weer hersteld.

In de vijfmansverdediging waren plekken ingeruimd voor linker centrale verdediger Tim Stegeman en linker wingback Gillermo Kuling.

Stegeman begon zaterdag in de derde klasse tegen – toen nog koploper – Olympia Haarlem uitstekend, was een paar maal te enthousiast in zijn passing, en scoorde een dikke voldoende.

Hij vormde zaterdag een duo met Ruben Heeremans. Voordeel van beide tieners is dat ze beide goed kunnen opbouwen en dat Heeremans dat met rechts doet. Heeremans startte niet in de basis, maar Stegeman vormde nu een duo met Trevon Akello.

 

Op links acteerde Gillermo Kuling. Van het weekend vanwege een blessure niet in actie gekomen bij Zaterdag en ook niet op de bank bij de zondagselectie.

De middenvelder van weleer wordt getest als wingback omdat TD Sander Vink een groot deel van de selectie voor komend seizoen heeft ingevuld, maar op deze plek nog een vacature heeft. Déron Payne – mits hij bijtekent – en Desevio  zouden er allebei kunnen spelen, maar zijn rechtsbenig. Vandaar dat Kuling de kans krijgt.

In Joas Kors, die in Onder-17- als verdediger werd gebruikt, ziet Tamerus meer een middenvelder. Zaterdag speelde hij een uur tegen Olympia Haarlem en zat, mede door de teruggekeerde Noordmans, niet op de bank bij het eerste.

Kors was tegen Telstar met Noordmans één van de controlerende middenvelders in de rug van nummer tien Mitchell Honcoop.

Tamerus trainde zelf met de overige selectie en moet een strategie gaan bedenken om koploper Katwijk zaterdag te bestrijden. Saillant genoeg speelt HFC de komende week wederom op kunstgras en weet de trainer dat Katwijk hoog druk zal zetten.

Kiest Tamerus voor Never change a winning team tegen de ploeg van zijn vriend Anthony Correia? Dan zal hij met de twee aanspeelpunten-door-de-lucht- Jordy Hilterman – op het middenveld – en Sietse Brandsma – voorin- voor de dag komen.

Of spelen de contractbesprekingen én de mogelijke transfer van  -de ook balvaste- Hilterman een rol? En keert zodoende Jim Hulleman terug op de positie achter de spitsen. Dit alles heeft ook te maken met de fitheid van de Payne brothers, die dit weekend langs de kant zaten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD