dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHFC legt aanvaller Zakaria Eddahchouri en keeper Thomas Hoekstra vast

HFC legt aanvaller Zakaria Eddahchouri en keeper Thomas Hoekstra vast

HFC heeft de opvolger van Mehmet Yüksel in huis. Zakaria Eddahchouri werd vastgelegd. Hij speelde vorige week al mee tegen ARC en was ook zaterdag bij Sparta Nijkerk van de partij. Ook de 22-jarige Thomas Hoekstra komt naar Haarlem. Hij wordt één van de twee keepers achter eerste man Mitchel Michaelis. Rens Boer is de andere reservekeeper. HFC was op zoek naar een andere doelman na het vertrek van Bob van der Hoek naar Fortuna Sittard.

Hoekstra is een doelman van 1.93 meter en speelde in de jeugd voor Heerenveen, PEC Zwolle en Cambuur. Ook was hij actief voor Lienden en probeerde hij zich via Prestige Sport in de kijker te spelen.

Zakaria Eddahchouri is een rechtsbenige aanvaller van 1.87 meter die het liefst op ‘10’ speelt.

 

Duizenden dromen geleden startte de nu 22-jarige met voetbal bij VV Papendrecht. Hij werd gescout door Feyenoord, maar mocht na twee jaar weer vertrekken. Hij koos voor Spartaan ’20 waar hij zich in de kijker speelde van FC Twente en Go Ahead Eagles. De drive om te slagen als prof zat er in, destijds. Hij bleef in Papendrecht wonen en ging als jeugdspeler twee jaar dagelijks met de trein naar Deventer. Het kostte hem drieënhalf uur voor een enkele reis. Nadat hij een contract verdiende ging hij op zichzelf wonen in Deventer.

De spits werd beloond met zijn debuut in het betaalde voetbal, maar mocht na dit seizoen vertrekken

HFC zocht een opvolger voor Mehmet Yüksel. Iemand die ook tussen de linies kan spelen. HFC won zaterdag met 0-2 in Nijkerk. Roy Castien maakte weer speelminuten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD