zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHFC klopt koploper Katwijk, een winnend team is een samenwerkend team

HFC klopt koploper Katwijk, een winnend team is een samenwerkend team

Koninklijke HFC kwam, zag en overwon in Katwijk. De ploeg van Gertjan Tamerus streed voor elk meter, won vele afvallende ballen en klom door de zege – samen met AFC en HHC Hardenberg – naar een gedeelde tweede plaats. Volgende week is in Haarlem de topper tussen HFC en AFC.

Het voorspel was vriendelijk. TD Sander Vink at een driegangendiner met technisch manager Cees Bruinink van Katwijk.

En voor het duel spraken en lachten Katwijk-trainer Anthony Correia en Gertjan Tamerus op het veld met elkaar. Het duo kent elkaar door en door en was twee jaar gezamenlijk de assistent van Andries Jonker bij Telstar.

 

Opstelling

Correia had ook graag dat Tamerus al begon met de cursus Uefa-pro, maar de oefenmeester focust zich nog op een jaar HFC en de jeugd van AFC Ajax.

In de opstelling van Katwijk ontbrak spits Ahmed el Azzouti waardoor Marciano Mengerink mocht opboksen tegen de HFC-verdedigers.

 

Hulleman

Jim Hulleman was de centrale verdediger naast Hols. De ex-speler van Odin ’59 werd als een van de eerste spelers vastgelegd door HFC voor het nieuwe seizoen. Als middenvelder was hij al een aanjager en een strijder. Als voetballende linker centrale verdediger is hij nog meer van toegevoegde waarde.

Zijn oud-trainer bij Odin ’59 Richard Plug posteerde hem al eens op die positie en doordat HFC Desevio Payne – blessure- en Déron Payne en Oscar Wilffert – beiden zaten op de bank- nog miste was deze plek voor Hulleman.

Kansen

HFC was met name de laatste dertig minuten van de eerste helft de betere ploeg. Gertjan Tamerus acteerde met dezelfde elf als tegen Jong Sparta. Zijn ploeg kent geen vedette, heeft meerdere aanvoeders en viel op door ook tegen Katwijk meteen hoog druk te zetten. Communicatie en vaste patronen/afspraken zijn daarbij van essentieel belang.

Kansen kreeg HFC voor de rust. Jordy Hilterman schoot op de vuisten van André Krul en schoof vlak voor rust net naast. Hilterman telt slechts 25 lentes, maar denkt er nu al aan om de derde klasse te gaan spelen. Olympia Haarlem heeft belangstelling, maar in deze vorm is hij nog zeer belangrijk voor de Koninklijke.

De afgelopen week werd terecht gezegd dat Hilterman de afgelopen twee jaar weinig aan spelen is toegekomen. De middenvelder zag de aanbieding en kan op zijn werk promotie maken, wat nu de doorslag lijkt te geven voor een vertrek.

Bij en na de kansen van Hilterman rook HFC bloed.

Middenvelder Lars Weistra had van de week al aangegeven dat het spannend zou worden tot in de slotfase. Een bijzonder quote van een speler van een schier ongenaakbare koploper. Katwijk verloor tot deze zaterdag slechts een keer en speelde een keer gelijk.

 

Wissels

Na een uur spelen gaf Anthony Correia zijn vriend Gertjan Tamerus eigenlijk al de complimenten. Hij wisselde spits Marciano Mengerink en later ook Tim Freriks en Killian van Mil.

Vorige week diende hetzelfde probleem zich al aan tegen TEC. Toen zei de trainer. ,,Wij moeten er nog korter opzitten in de omschakeling, meer dynamiek, als wij niet bewegen en zij niet bewegen  dan komt niemand vrij.’’

Bij HFC was het ook een repeterende breuk. Het was, net als vorige week, HFC-linker wingback Vincent Volkert die de assist gaf.

En het Paul Kok die tegen zijn oude ploeg in eigen doel schoot, 0-1.

 

Michaelis

HFC bleef op de been, had via Hilterman en Yuksel goede countermogelijkheden, maar de eindpass was niet goed. Zo zag ook Roy Castien die wederom op de bank begon.

De Zandvoorter is zich bewust van het teamproces en zei van de week. ,,Ik ben geen Messi of Ronaldo, ik ga gewoon hard werken om mijn plek terug te veroveren.”

De enkele maal dat HFC in de problemen kwam was daar de vuist van Mitchel Michaelis. De ex-prof heeft nog niet bijgetekend en oogt de laatste twee duels fitter dan voorheen.

 

Anthony Correia bracht nadat hij zijn drie spitsen had gewisseld uit arren moede verdediger Raoul Esseboom als spits in.

Invaller Hugo Botermans was in de slotfase – met zes minuten blessuretijd – wederom het dichtste bij de gelijkmaker.

HFC staat na de zege op een mooie tweede plaats.  Katwijk pakte na de coronastop pas een punt uit twee duels, maar heeft nog wel een straatlengte voorsprong op de drie achtervolgers.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD