zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsJong FC VolendamHFC heeft aan twintig minuten genoeg tegen Jong Volendam en blijft in...

HFC heeft aan twintig minuten genoeg tegen Jong Volendam en blijft in spoor van Katwijk

Koninklijke HFC wervelde in de eerste helft twintig minuten tegen de talenten uit het visserdorp. Via twee treffers van Sietse Brandsma en een beauty van Mehmet Yüksel stond het 3-0. Na de hervatting drong een ultra jong Volendam HFC ver terug, maar verder dan 3-1 kwam de ploeg van Kiki Musampa niet.

Ramadan

HFC-talent Mehmet Yüksel doet al een week aan de Ramadan en ziet dat hij aan kracht inboet, toch geeft deze vorm van vasten hem ook kracht. ,,Mijn lichaam krijgt een detox en ik voel nu ook hoe arme mensen zich voelen die niet altijd wat te eten hebben. Ik mag om 20.30 weer wat eten en drinken. Ik ben benieuwd wat mijn ouders klaarmaken.’’

Spitsen

Yüksel is één van de drie boven getalenteerde spitsen van HFC. Nadat Roy Castien doordeweeks tegen IJsselmeervogels in de basis stond was het nu de beurt aan de ex-jeugdspeler van FC Twente. In zijn vrije tijd kijkt hij op You Tube veel video’s van zijn voorbeeld Hakim Ziyech. ,,Ook hij komt vanaf rechts vaak met zijn linkerbeen naar binnen en krult hem dan in de verre hoek.’’

 

Keepers

De 20-jarige Yüksel kreeg na een half uur de handen op elkaar door de bal in de verre hoek achter doelman Kayne van Oevelen te krullen.

Trainer Kiki Musampa zei na afloop de keepers af te wisselen. ,,Het doel bij Jong Volendam is dat spelers zich ontwikkelen, ze krijgen allebei speelminuten.’’

Dion Vlak is de concurrent en zat vrijdag op de bank bij de profs van Wim Jonk.Hij had op speeltijd gehoopt omdat bij HFC zijn broer Gerry op het middenveld acteert.

 

Hulleman

Dat middenveld van de Haarlemmers was wederom de draaiende motor.

Koen Tros begreep dat je met deze windkracht de ballen laag en strak moet inspelen. En Jim Hulleman begon weer op de zijn favoriete plek achter de spitsen. Hulleman wordt binnenkort 29 jaar en de vraag wordt met de week relevanter waarom een BVO deze speler nooit heeft ontdekt.

Hij strooide met passes, ging voorop in de strijd, stifte de bal bijna over doelman Van Oevelen heen en leverde de assist bij de 1-0 van Sietse Brandsma.

 

Assist

Beide goals van de spits waren karakteristieke treffers. Bij de 1-0 kwam Brandsma bij de eerste paal vrij. Hulleman was zo eerlijk om te zeggen dat hij de bal ditmaal verkeerd raakte. ,,Maar goed mijn intentie was wel om Sietse daar te vinden.’’

Bij de tweede treffer, uit een corner van Yüksel kwam de bal ets achter Brandsma, maar die kon naar achter leunend de bal toch tussen de palen koppen. ,,Het was even alsof we weer tegen Excelsior Maassluis speelden’’ zei Jim Hulleman.

 

Talenten

Kiki Musampa irriteerde zich na afloop dat zijn ploeg via een spelhervatting de tweede treffer tegen kreeg.

Zijn team had in de basisopstelling vier spelers uit 2003 en spits Ezechiel Fiemawhle is ook pas 18 jaar. De Student Marketing & Communicatie aan het Johan Cruyff College scoorde tien minuten na de rust de 3-1.

Er brak een periode aan dat de thuisploeg het heft uit handen gaf. ,,We gingen achteruit lopen’’, stelde Jim Hulleman.

 

 

Wissels

Dat had ook te maken met de vele wissels die HFC – al dan niet noodgedwongen i.v.m. met kans op overbelasting-  deed.

Het verdedigingscentrum bestond uit Wessel Boer,Danny Hols en  Oscar Wilffert. In het tweede bedrijf werd Danny Hols, last van hamstring, gewisseld en werd wingback Desevio Payne centrale verdediger.

De multifunctionele André Morgan bleef linker wingback spelen. Trainer Tamerus schreeuwde langs de lijn de longen uit zijn lijf om zijn spelers bewust te maken van het lange speelveld en attendeerde zijn centrum met voetbaljargon als ‘aansluiten en doordekken’’ op de ruimte tussen de linies.

 

 

Talenten

,,Het werd voor ons heel moeilijk te belopen’’, had ook Mehmet Yüksel gezien.

Volendam-trainer Kiki Musampa wisselde door. Hij kon niet beschikken over zijn geschorste topscorer Koen Blommestijn, die vrijdag wel op de bank zat bij Wim Jonk, maar bracht wél Lequincio Zeefuik.

Deze ruwe diamant moet nog een klein beetje gepolijst worden maar is bestemd om op een hoger niveau te excelleren.

En daar is het Musampa ook om te doen. ,,Er hebben al veel spelers minuten gemaakt bij de A-selectie.’’

Hij noemt namen als Milan de Haan, Jordy Blom, Koen Blommestijn, Dion Vlak en Achraf Douiri.’’

Na de rust mocht ook de 16-jarige Givairo Read in actie komen.

Doorstromen

Verder dan 3-1 kwam Jong Volendam echter niet. En was het feest, eerst in de kleedkamer en later in de kantine van de Koninklijke.

Daar stond volkszanger Dean Molenaar klaar om de spelers en fans te vermaken.

HFC blijft door de zege in het spoor van koploper Katwijk en wacht duels met AFC en Noordwijk.

De sympathieke TD Sander Vink kon verheugd melden dat aanvoerder Danny Hols zijn contract heeft verlengd en dat de 18-jarige Joas Kors zijn eerste contract bij HFC heeft getekend.

,,Joas heeft zich goed ontwikkeld en heeft dit seizoen al de nodige minuten gemaakt in het eerste elftal. Het is een compliment voor onze jeugdopleiding dat zo’n speler doorstroomt naar de A-selectie.’’

HFC-zaterdag

Tijdens de wedstrijd en ook afgelopen dinsdag al op de training deden officials van HFC-zaterdag echter een verzoek om Joas Kors en Gillermo Kuling volgende week weer af te staan aan de derde klasser.

Die strijdt met Olympia Haarlem om promotie naar de tweede klasse en treft dan het lastige Reiger Boys.

Vorige week leed de ploeg haar eerste nederlaag toen het duo Kors en Kuling ontbrak.

Voordeel voor HFC-zaterdag is dat de kleine ziekenboeg van het eerste elftal weer langzaam leegstroomt.

Jacob Noordmans trainde al weer een groot gedeelte mee en Franklin Lewis, die een schouderblessure heeft, zei komende week weer aan te haken. Ook Vincent Volkert, last van hamstring. haakt weer aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD