dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAFCHFC geeft in slotfase 0-3 voorsprong weg, Raily Ignacio bezorgt AFC een...

HFC geeft in slotfase 0-3 voorsprong weg, Raily Ignacio bezorgt AFC een punt

Koninklijke HFC spot dit seizoen met vele voetbalwetten. De Haarlemmers wonnen in de Tweede Divisie nog nooit bij AFC en leken daar vijf minuten voor tijd wel in te slagen. HFC leidde met 0-3, maar liep scheldend, vloekend en met afgehangen schouders van het veld en kreeg drie tegentreffers binnen 360 tellen. De Klassieker eindigde in 3-3.

Het leek een walk in the park te worden voor de ploeg van Gertjan Tamerus. De thuisploeg acteerde in balbezit in een 3-4-3-formtaie met Kenny Teijse en Splinter de Mooij dicht bij Raily Igancio en Thomas Verhaar als hangende rechtsbuiten. HFC bleef uit de duels en speelde de Kleine en Grote Rondo. Mehmet Yuksel scoorde na 25 minuten een magistrale treffer. Hij mocht daarna ook nog een strafschop missen.

,,De afspraak is dat Mehmet ze neemt’’, zei trainer Tamerus na afloop op de vraag waarom topscorer Sietse Brandsma de strafschop niet nam. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat HFC een strafschop miste, eerder gebeurde dat onder andere ook Jim Hulleman.

De Zandvoorter zat echter op de bank, net als Jordy Hilterman. Danny Hols en Jacob Noordmans deden onderling wel een warming-up maar zaten niet bij de selectie. Beiden kampen met een hamstringblessure en zijn naar verwachting dinsdag tegen Noordwijk weer van de partij.

Oscar Wilffert stond centraal in de verdediging en had Splinter de Mooij in zijn zak, André Morgan en Wessel Boer waren de andere centralen. Déron Payne was de rechtsback en Vincent Volkert was weer terug als linksback.

 

Sietse Brandsma schoot in de 70ste minuut na goed storend werk van Déron Payne de 0-2 binnen. Zijn maatje Koen Tros schoot tien minuten voor tijd op een assist van Brandsma de 0-3 onder doelman Zonneveld in. Toeschouwer Sjaak Swart stond woedend op. ,,Ik heb helemaal niks gezien vandaag. Helemaal niks.’’

Dat was niet helemaal waar vond AFC-trainer Uli Landvreugd. ,,In de eerste helft hebben we drie kansen gehad, maar na de 0-1 hebben we te veel ruimte weggegeven en de derde goal geven we ook weg’’

HFC-verdediger Oscar Wilffert zat met een tackle goed bij een AFC-inzet en doelman Mitchel Michaelis leek over magnetiserende handschoenen te beschikken.

HFC leek geschiedenis te schrijven door de eerste zege bij AFC in de Tweede Divisie te pakken en de minst gepasseerde ploeg in de Tweede Divisie te blijven.

Een aantal spelers vertoonde echter wat klachten waarop trainer Tamerus besloot drie spelers tegelijk te wisselen. Déron Payne, Jim Hulleman en André Morgan verlieten het veld.

En de youngsters Lans Bovenberg, Gillermo Kuling en Franklin Lewis vielen in. De hele defensie onderging een metmorfose.

Vleugelspits Lewis werd rechtsback, middenvelder Kuling werd linker wingback en, de vlak voor rust voor de geblesseerde Vicent Volkert ingevallen Daniël Camara Bos werd centrale verdediger.,

,,In de slotfase hielden we de bal niet meer in de ploeg maar schoten we die maar weg. We bleven niet voetballen’’, zei Gertjan Tamerus.

De verdediging, die het gehele seizoen een onneembare veste leek, wankelde 360 tellen op zijn grondvesten.

Oscar Wilffert schoot ongelukkig in eigen doel, Raily Ignacio schoot de 2-3 binnen en wist in de vierde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker op het bord te schieten.

Na afloop was er doodse stilte voor- én in de kleedkamer van HFC. Sietse Brandsma en Vincent Volkert die altijd voor de pers klaar staan, gaven aan ‘even geen zin te hebben.’

Een zekere voorsprong was de Haarlemmers door de handen geglipt. Gertjan Tamerus was zo professioneel om én ESPN en de locale pers één voor één te woord te staan.

Hij wist dat dan het Zwarte Pieten kon beginnen. ,,Het is zoals het is’’, was de eerste zin die hij uitsprak. ,,Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik neem zelf de verantwoordelijkheid.  Wellicht heb ik de wissels niet goed verteld wat de bedoeling was.’’

De trainer, die altijd voorzichtig is met wisselen en talenten soms spaarzaam zestig seconden speeltijd gunt, zei dat Déron Payne met zijn hamstring sukkelde, Jim Hulleman ‘geen lucht meer kreeg’ en André Morgan kramp had. ,,Het zijn dan ook logische wissels.’’ Ook al met het duel van dinsdag met Noordwijk in het achterhoofd.

Fysiologisch

Alles heeft ook te maken met de overbelasting waarmee trainers en spelers mee te maken krijgen.

AFC-trainer Ulrich Landvreugd heeft daar nog meer mee te maken dan HFC. ,,Wij spelen vier duels in negen dagen. Maandag mogen we weer aan de bak. Fysiologisch is dat niet verantwoord. Ik geef mijn spelers nu een Yogi-drink en een appelsap en hoop dat ze zich morgen inhouden.

Goed eten, rusten en weinig alcohol drinken is nu het devies. We kampen al met vier blessures. Tim Linthorst krijgt in de slotfase de rode kaart en die speelt maandag niet tegen Katwijk. Ik had liever op dinsdag gespeeld, maar dat mocht niet omdat Rijnsburgse Boys dan al in die buurt speelt. Wat dat betreft heeft HFC mazzel, die pakken wel méér dan een dag extra rust en spelen dinsdagavond pas tegen Noordwijk.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD