maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHFC ‘er Jeffrey van der Heijden is na twee knieoperaties weer op...

HFC ‘er Jeffrey van der Heijden is na twee knieoperaties weer op de weg terug

Jeffrey van der Heijden droomde ruim twee jaar geleden van een toekomst als betaald voetballer. Hij speelde samen met Maxim Gullit, Mo Taabouni en Kenzo Goudmijn voor Jong AZ. Hij redde het niet in Alkmaar en is na twee knieoperaties op de weg terug bij HFC. Zaterdag stal hij de show door vanaf de achterlijn bijna Allessandro Damen te verrassen. ,,ik moet nu vooral wel wedstrijden gaan spelen om in mijn ritme te komen’’, weet de spits.

Schot

HFC heeft met Sietse Brandsma, Zakaria Eddahchouri, Roy Castien en Jeffrey van der Heijden vier uitstekende spitsen in huis. Eddahchouri is echter geblesseerd en Castien en Van der Heijden komen terug van een operatie. Beiden vielen tien minuten voor tijd in. Van der Heijden bracht het publiek ook in vervoering door vanaf de achterlijn bijna te scoren.

Schot

De actie van de 21-jarige Van der Heijden had wel wat weg van het schot dat Roy Castien een paar maanden geleden tegen Excelsior Maassluis afleverde. Destijds was het halverwege de eerste helft toen het publiek de adem inhield. Castien had de bal aan de linkerzijlijn ter hoogte van het strafschopgebied. Gertjan Tamerus schreeuwde naar rechtsback Déron Payne dat hij de ruimte moest inlopen, dan kon Castien hem inspelen, maar het talent ging te laat lopen.

De meeste spelers tikken de bal dan naar achteren of breed. Castien niet. Hij zag dat doelman Jean Paul van Leeuwen Payne wél de ruimte zag binnenlopen en dat de doelman een stap naar voren deed.

Toen kwam het magische moment, als uit een stripboek van De Wondersloffen van Sjakie. De linksbener schoot de bal cross achter de verbouwereerde doelman langs en raakte de paal.

 

zzp-boekhouder-haarlem

Buitenkant

Tegen Spakenburg stond Van der Heijden nagenoeg op de achterlijn. Nu stond Castien in de ‘16’. Allessandro Damen verwachtte een voorzet en het talent schoor met buitenkant rechts vlak langs de paal. De doelman reageerde op het laatste moment en stompte de bal nog uit zijn goal.

Na afloop had Van der Heijden een glimlach op het gezicht. ,,Ik heb er twee jaar uitgelegen door twee operaties aan mijn knie. Eerst een kruisbandoperatie en daarna een aan mijn meniscus. Het belangrijkste is dat ik veel speelminuten ga maken dat kan in alle drie de HFC-teams. Ik mag ook nog in Onder-21 spelen.’’

Foto Pim Hols

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD