dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHFC-doelman Mitchel Michaelis wordt met de week beter en groeit naar oude...

HFC-doelman Mitchel Michaelis wordt met de week beter en groeit naar oude niveau

HFC-keeper Mitchel Michaelis moest wennen aan zijn nieuwe leven van overdag werken en trainen in de avonduren. De ex-prof hield vorige week tegen Katwijk de nul en ook zondag in de topper met AFC -1-0- heerste de goalie in de lucht en op de grond. ,,Het heeft even geduurd, maar ik keep weer als vanouds.”

HFC tegen AFC was geen goede wedstrijd, maar meer een tactisch steekspel waar het team HFC de punten pakte ten koste van de Amsterdamse som der delen.

AFC kreeg zeker goede kansen. Na zestig tellen stond AFC al oog-in-oog met Mitchel Michaelis, maar Railey Ignacio was ongelukkig in de afwerking en het zelfvertrouwen van de doelman groeit met de week.

Blessure

Michaelis kende anderhalf jaar geleden een periode met een zware blessure en familieleed. Michaelis komt oorspronkelijk uit de kop van Noord-Holland. In de jeugd speelde hij voor WGW, Den Helder, Hollandia en Volendam.

Bij de profs van FC Volendam was hij in de seizoenen 2011-2015 voornamelijk reservedoelman. Hij acteerde in 2016 een seizoen voor OFC om vervolgens terug te keren bij FC Volendam.

Daar was hij met name actief voor Jong Volendam, dat uitkwam in de derde divisie. Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij de Eagles, waar hij op de bank zat omdat talent Jay Gorter de onbetwiste nummer één was.

 

https://zzp-nieuws.nl/zzp-boekhouder

Ajax

De doelman koos na zijn profbestaan voor de functie van doelman bij HFC.  Michaelis woont, net als middenvelder Gerry Vlak in Volendam, en dat was een prettige bijkomstigheid. Het duo kent elkaar ook nog van hun tijd bij FC Volendam.

Training

Bij HFC wordt hij getraind door de jonge keeperstrainer Terence Meuwese. Hij volgde Tom van Schaik en Gerard van Rossum op.

Michaelis kende ook in de voorbereiding en later in de competitie de nodige pech en liep blessures op.

Richard de Groot en Duke Verduin stonden een paar duels op goal, maar eenmaal fit koost koos trainer Tamerus voor routinier Michaelis.

In het veld oogt hij de laatste weken ontspannen en vol vertrouwen. ,,Elke hoge bal is voor mij’’ zei hij na afloop. ,,Dat weten de verdedigers.’’

De doelman pakte zelf ballen ver buiten het vijfmetergebied. Tegen Katwijk nog met een vuist, tegen AFC klemvast.

In de blessuretijd van zes minuten pompte AFC de bal in de zestien meter en Michaelis leek op weg naar de strafschopstip om de bal weg te stompen.

Net op tijd zette hij een stap terug. ,,Ik sta erop ingesteld om uit te komen, maar ik herkende de situatie, dan moet ik een stap terug zetten.’’

Contract

De doelman is met HFC in gesprek over een nieuwe verbintenis. ,,Beide partijen kijken eerst hoe het seizoen verloopt en hoe fit ik ben en blijf en hoe goed ik me voel. We hebben geen haast en kunnen over een maand ook nog beslissen om met elkaar door te gaan. Ik heb het in elk geval goed mijn mijn zin, maar moest even mijn draai vinden.

Ik zit nu voor het eerst in mijn leven 45 uur per week op kantoor bij TPS Volendam, we ontwerpen logo’s. En van daaruit ga ik drie keer per week naar Haarlem om te trainen.”

Na drie zeges op rij denkt de doelman dat HFC volwassen genoeg is om bij ASWH ook een goede prestatie neer te zetten. ,,We hebben wel geleerd van het verleden. We zijn gegroeid en volwassener geworden.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD