vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHFC blijkt als vijand van koploper Katwijk opeens Quick Boys’ beste vriend

HFC blijkt als vijand van koploper Katwijk opeens Quick Boys’ beste vriend

Quick Boys en HFC stonden tegen over elkaar, maar het geheel had meer weg van een schaakpartij op meerdere borden.  Ze bleken na de snelle rode kaart van Chima Bosman en de snelle 0-3 ook een gezamenlijk doel te hebben. Beide teams hebben in koploper Katwijk een gemeenschappelijke vijand. HFC verkleinde door de zege de achterstand tot vier punten en werkte aan het doelsaldo. Edwin Grünholz haalde na een half uur al Kevin van Kippersluis, Fernando Lewis en Nick Runderkamp naar de kant.  Volgende week is de kraker Katwijk tegen Quick Boys.

Haat en nijd

Quick Boys-keeper Paul van der Helm omschreef de dorpstwist als volgt. ,,Deze wedstrijd is water en vuur en haat en nijd.’’ Natuurlijk had Edwin Grünholz het duel met HFC graag gewonnen, maar hij zag na acht minuten al dat dit héél veel energie zou kosten.

Rode kaart

Breekpunt was de vroege rode kaart van Chima Bosman die Sietse Brandsma de doorgang belette. Uit de toegekende vrije trap schoot Gerry Vlak meteen de 0-1 binnen.

HFC startte bij Quick Boys wederom met Mehmet Yüksel in de basis. De Haarlemmers begonnen zonder de geschorste Danny Hols, Vincent Volkert en de broers Payne. Koninklijke HFC heeft de luxe dat ze twee manusjes-van-alles in de ploeg heeft. André Morgan is in de defensie op elke plek inzetbaar en middenvelder Jim Hulleman stond deze zaterdag linker wingback.

 

Amper 240 telen na de openingstreffer lag de tweede goal al in het net. Mehmet Yüksel leverde de assist en André Morgan zat nog steeds in de flow van dinsdag tegen Noordwijk.

 

Sparen

Een kwartier later was het al 0-3. Toen HFC een penalty kreeg was het, in tegenstelling tot vorige week, nu wel Sietse Brandsma die de strafschop mocht nemen, 0-3

Het was zijn veertiende treffer. De gedachten van Edwin Grünholz maakten inmiddels overuren. Was hier met een man minder nog wat te halen? Wat zou dit betekenen voor de belasting van mijn spelers? Of zal ik alvast spelers sparen voor de Wedstrijd van het Jaar tegen Katwijk?  Hij besloot tot het laatste en bracht met Kees Zwanenburg, Wouter Vroegindeweij en Sem van Duijn drie tieners in het veld,

Quick Boys zorgde met acht veldspelers voor een soort handbalverdediging bij balbezit van HFC met een eenzame spits als speerpunt. In de tweede helft wist HFC alleen nog via André Morgan nog een treffer te scoren, zijn vierde goal in vijf dagen.

Titel

Vorige week verspeelde HFC twee punten bij AFC, door in de laatste zes minuten een 0-3 voorsprong weg te geven en leek de titel uit zicht.

Maar niets zo veranderlijk als de voetballerij. Door de zege van de Koninklijke en de 2-0 nederlaag van Katwijk bij Noordwijk is de titelstrijd toch weer open. De ploeg van Anthony Correia heeft nog vier punten voorsprong maar zaterdag staat de derby in het gespleten voetbaldorp op het programma.

Weliswaar zonder uitfans, maar niet minder beladen. Quick Boys zal er alles aan om doen om te winnen en om haar nieuwe vriend HFC een dienst te bewijzen om Katwijk van de titel af te houden.

Goed wisselen is één van de moeilijkste facetten voor een traner, zo ervaarde Edwin Grünholz.

Hij spaarde drie sterkhouders maar liet spits El Kachati staan. Hij liep in de slotfase tegen een gele kaart aan – wat al een schorsing betekende- en kreeg later wegens applaudiseren voor de arbiter zelfs de rode kaart. Hij mist de kraker tegen Katwijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD