woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHet Voetbal247-elftal van het jaar 2019/2020: Tweede Divisie

Het Voetbal247-elftal van het jaar 2019/2020: Tweede Divisie

Om het seizoen 2019/2020 tóch nog op een goede manier af te sluiten blikt Voetbal247.nl nogmaals terug op wat er de afgelopen maanden gebeurd is. Een team van het jaar is daarin onmisbaar. Wie vonden wij de beste spelers en bekleden de 11 posities in het elftal? Hieronder het antwoord!

Formatie:
Om het best de rollen van de spelers te kunnen benutten hebben wij gekozen voor een 4-2-3-1 systeem. Een systeem met twee backs, een middenveld bestaande uit twee controleurs (een die de balans houdt en een controleur), een “10”, twee vleugelspitsen en één echte spits. Deze formatie wordt dan gecoacht door de coach die wij dit seizoen het meest vonden uitblinken. Er is echter maar 1 regel: de speler moet 60% of meer van de wedstrijden gespeeld hebben (= 15 wedstrijden minimaal).

Keeper: Ricardo Kieboom — VV Katwijk
Op goal hebben wij gekozen voor VV Katwijk-keeper Ricardo Kieboom. De 28-jarige doelman uit Ridderkerk kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Kieboom keepte dit seizoen alle 24 wedstrijden voor de Krombewoners en kreeg daarin 26 tegendoelpunten — het laagste aantal van de competitie. In deze 24 wedstrijden hield hij 9 keer de nul en dit levert een “wedstrijden zonder tegendoelpunten-percentage” op van 37,5%, het hoogste percentage van alle keepers in de Tweede Divisie. Wat de plannen van de ex-ADO en Sparta-doelman zijn, is nog niet zeker. Voor de coronacrisis maakte de doelman bekend volgend seizoen een wereldreis te gaan maken en dus niet meer actief te zijn in het vissersdorp. Echter is door de huidige situatie hier nog niks duidelijk over en blijft de toekomst nog onzeker. Wel is het zeker dat wij Ricardo Kieboom hebben gekozen in het elftal van het jaar.

Rechtsback: Danny Bouws — HHC Hardenberg
De 26-jarige vleugelverdediger is de eerste naam van HHC die wij terugvinden in dit elftal. De back kende een uitstekend seizoen aan de rechterkant en was een van de steunpilaren op De Boshoek. Hij speelde alle 24 wedstrijden en was vaak een absoluut zekerheidje die elke linksbuiten een moeilijke middag bezorgde. De Emmenaar speelt sinds 2016/2017 voor de Hardenbergse formatie en lijkt niet meer weg te denken.

Centrale duo: Serge Fatima (HHC Hardenberg)
Serge Fatima mag misschien wel dé revelatie van het afgelopen voetbalseizoen genoemd worden. De verdediger kwam afgelopen zomer nog over van Derde Divisie club ONS Sneek, maar ontpopte zich in de formatie van Gert Jan Karsten razend snel om tot onmisbare schakel. De boomlange mandekker van Angolese afkomst maakte zo’n indruk dat zijn club nog voor de winterstop al besloot dat ze het contract zo snel mogelijk moesten verlengen. Niet alleen achterin werd de waarde van Fatima snel zichtbaar, ook voorin was de verdediger met zijn kopkracht en uitstraling een gevaar bij elke standaardsituatie. Met 6 goals in 24 wedstrijden leek Fatima op weg naar de “Carlos Opoku-aantallen”, maar helaas stokte de coronacrisis deze opmars. Net zo als op het wedstrijdformulier van zijn trainer, was Fatima voor ons een absoluut zekerheidje.

Kai Blokland (VV Katwijk)
Net zo als doelman Kieboom was Kai Blokland dit seizoen onderdeel van de meest waterdichte defensie van de Tweede Divisie. De 26-jarige verdediger stond 18 wedstrijden tussen de lijnen en was voor menig aanvaller een absolute sta in de weg. Na in de jeugd jaren voor Feyenoord gespeeld te hebben, is hij sinds het seizoen 2016/2017 (na een tussenstop bij VV Capelle) een vaste waarde op De Krom en valt hij eigenlijk niet meer weg te denken. Door een vervelende blessure miste hij een groot deel van vorig seizoen en een begin van dit seizoen, maar de comeback was ijzersterk en zorgde er mede voor dat de Katwijkers bovenaan de ranglijst stonden.

Linksback: Vincent Volkert (Koninklijke HFC)
Ondanks het moeizamere seizoen van de Koninklijke HFC heeft verdediger Vincent Volkert zich weten te ontpoppen tot een van de sterkhouders van de Haarlemmers. De 28-jarige back was zowel verdedigend, maar ook aanvallend belangrijk voor het team van Gertjan Tamerus en maakte in zijn 23 optredens 4 goals. De back speelde afgelopen december al zijn 200e wedstrijd voor de Koninklijke en behoort inmiddels al tot het meubilair op het Sportpark Spanjaardslaan. Waar hij dus altijd al verdedigend een zeer solide indruk maakte, kwamen, zoals gezegd, dit seizoen ook zijn aanvallende kwaliteiten tot bloei. In de afgelopen jaren kwam de teller nooit hoger dan maximaal 2 doelpunten, maar dit seizoen leek het hek van de dam.

De controleur/6: Robbert Susan (VV Katwijk)
Een controlerende middenvelder die topscorer is bij de koploper. Je ziet het niet vaak, maar toch is dit het geval voor VV Katwijk-aanvoerder Robbert Susan. Spits Marciano Mengerink heeft dan wel het zelfde aantal goals (9), maar Susan had daar 4 wedstrijden minder voor nodig. Een bijzondere statistiek voor de 32-jarige gymleraar van het Visser ´t Hooft Lyceum uit Leiden. Als echte aanvoerder ging Susan vaak voorop in de strijd en was hij vaak degene die de bevrijdende goals op zijn naam mocht schrijven. Ook de tandem met collega Joey Jongman liep steeds beter. Waar er in het begin van het seizoen nog wel eens twijfels waren, raakten de middenvelders steeds beter op elkaar ingespeeld en kwam dit tot bloei op het veld.

De balans: Milan Hoek (AFC Amsterdam)
Waar hij vorig seizoen nog wel eens aangaf dat het aanvallen beter overgelaten kon worden aan “die twee krullebollen” (Yordi en Kenny Teijsse red.), was AFC-aanvoerder Milan Hoek dit seizoen ook bijzonder vaak betrokken bij doelpunten. De 28-jarige Zwanenburger scoorde dit seizoen 6 maal en bereidde ook nog eens het zelfde aantal goals voor. Hoek speelt sinds 2017 bij de Amsterdammers en heeft zich al snel ontpopt tot een echte leider. Het was dan ook geen gekke beslissing dat de aanvoerdersband om zijn bovenarm werd geschoven nadat AFC-icoon Magid Jansen met voetbalpensioen ging.

De aanvallende middenvelder/#10: Boy van de Beek (De Treffers)
Boy van de Beek was dit seizoen een onmisbare schakel bij zijn club De Treffers. De inmiddels tot aanvoerder benoemde middenvelder was met 5 goals en 12 assists de grote man van de Groesbeekse formatie en vormde samen met spits Louis van Zundert het grootste gevaar voor elke tegenstander. Het creëren van kansen was dit seizoen de specialiteit van de 26-jarige Nijmegenaar, want zoals al eerder benoemd, met 12 assist schreef hij de titel van assistenkoning op zijn naam. Ook bleek Van de Beek een penaltyspecialist te zijn en daarmee te beschikken over stalen zenuwen; 4 van zijn 5 goals kwamen uit strafschoppen (100% benuttingspercentage).

Rechtsbuiten: Dani van der Moot (Rijnsburgse Boys)
Toegegeven. Eigenlijk is Dani van der Moot meer een centrum-spits dan een rechtsbuiten. Echter vinden wij dat Van der Moot over de juiste kwaliteiten beschikt om het plaatje rechts in de aanval in te nemen. Ook dit seizoen heeft Van der Moot laten zien dat Rijnsburgse Boys goud in handen heeft. Waar hij vorig seizoen bij Jong Volendam al de status van “fenomeen” had verkregen door in de tweede seizoenshelft in 15 wedstrijden 20 te scoren, liep ook bij “de Uien” de doelpuntenproductie op rolletjes. In 22 wedstrijden stond de teller van de 23-jarige ex-PSV’er op 15 goals en vormde hij met collega’s Jeffrey Jongeneelen en Joël Tillema een schrik voor elke Tweede Divisie-club.

Spits: Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels)
Wat blijft Danny van den Meiracker toch belangrijk voor zijn ploeg. Ondanks de kritieken blijft de 31-jarige spits uit Baarn toch maar doen waar hij zo goed in is: doelpunten maken. Ook dit seizoen is Van den Meiracker weer de topscorer van de Tweede Divisie met 18 goals uit 23 wedstrijden. Door zijn iets aangepaste rol dit seizoen binnen het elftal van eerst trainer Ted Verdonkschot en later Gert Kruys, was de spits dit seizoen ook steeds vaker aangever. Maar liefst 8 doelpunten werden door hem voorbereid en dat levert hem dus, buiten de topscorerstitel, ook nog een bronzen medaille op in het assists-klassement. Door deze cijfers blijft Van den Meiracker zijn collega’s Raily Ignacio en Rob van der Leij nét voor en is hij onze spits geworden.

Linksbuiten: Tommy Bekooij (Quick Boys)
Wie dit seizoen Quick Boys zegt, zegt automatisch Tommy Bekooij. De linksbuiten kende, ondanks de mindere prestaties van het elftal, op persoonlijk vlak een uitstekend seizoen. De linksbuiten speelde de afgelopen jaren bij VVSB in de Tweede Divisie, maar liet ook zien dat hij zijn kunstjes bij een andere club kon vertonen. In 22 wedstrijden maakte Bekooij 11 goals en verzorgde ook nog eens 3 assists. In totaal was hij dus bij 14 van de in totaal 25 Quick Boys betrokken; een percentage van 56%. Bovendien waren de goals vaak ook nog eens van een grote schoonheid. Waar had Quick Boys dit seizoen gestaan zonder de invloed van hun linksbuiten?

Coach: Gert Jan Karsten (HHC Hardenberg)
Afscheid nemen met een titel. Het had zo’n mooi scenario geweest voor Gert Jan Karsten en HHC Hardenberg. De 41-jarige oefenmeester was bezig aan een sterk seizoen waarin het ongetwijfeld tot op de laatste speeldag spannend had geweest met een zinderende titelstrijd. In december 2019 had de Nunspeter al aangegeven volgend jaar geen coach meer in Hardenberg te zijn, omdat hij het roer van hoofdklasser Urk zou overnemen. Afscheid met het kampioenschap in de Tweede Divisie was dus het ultieme doel, maar helaas werd deze missie al vroegtijdig de kiem in gesmoord. Als kleine pleister op de wonden hebben wij Gert Jan Karsten wel gekozen als de trainer voor het Voetbal247-team van het jaar.

De bank:
Een goede basis, heeft ook goede back-up nodig. Op de bank hebben wij voor de spelers gekozen die de basis opstelling (nét) niet haalden, maar wél een benoeming verdienen.

Jaimy Schaap (IJsselmeervogels)
Laten we eerlijk zijn. IJsselmeervogels heeft met Jaimy Schaap (een van) de beste keeper van de Tweede Divisie in handen. Zijn reflexen en atletisch vermogen zijn vaak het recept voor spectaculaire reddingen. Ondanks de kwaliteiten van de 25-jarige doelman bleek de defensie van de Rooien dit seizoen zeker niet waterdicht en moest Schaap 37 keer vissen. Ondanks deze cijfers geloven wij unaniem in de kwaliteiten van de doelman die uit de jeugd van FC Utrecht komt en zien wij hem dit seizoen als de back up van eerste doelman Ricardo Kieboom in het Voetbal247-elftal van het jaar.

Ruben Koorndijk (SVV Scheveningen)
Ondanks het mindere seizoen van “De Schollenkoppen” was verdediger Ruben Koorndijk een van de weinige lichtpuntjes van de formatie van John Blok. De van oorsprong linksback verhuisde dit seizoen naar de rechterkant en werd door zijn onverzettelijkheid en inzet een onmisbare kracht van de Scheveningers.

Sven van Ingen (Kozakken Boys)
Als je het dan toch over onverzettelijkheid hebt, dan mag je ook Kozakken Boys Sven van Ingen zeker niet vergeten. De verdediger die vorig seizoen nog vol in de aandacht kwam omdat hij tegen AFC op goal moest komen te staan was dit seizoen van groot belang voor het team van trainer Rick Adjei. Ondanks de wat mindere prestaties van de “Boys” in het begin van het seizoen, kroop het steeds meer uit het dal en meldde het zich in de bovenkant van de ranglijst. Met zijn kopkracht en sterke lichaam was het voor geen aanvaller prettig om de 28-jarige verdediger tegenover je te hebben. Met 3 goals dit seizoen was hij ook aanvallend nog van grote waarde.

Jeroen Spruijt (Rijnsburgse Boys)
“Name a better duo than…”. Je ziet deze vragen vaak voorbij komen op de sociale media. Voor de Tweede Divisie is deze vraag eigenlijk makkelijk te beantwoorden. Er was dit seizoen namelijk geen succesvoller duo dan Dani van der Moot en Jeroen Spruijt van Rijnsburgse Boys. De twee waren samen direct betrokken bij 6 goals en bleven daarmee duo’s zoals Van den Meiracker & El Azzouti (IJsselmeervogels, 5 goals), Van Staveren & Wendt (VV Noordwijk), Mengerink & Afaker (Katwijk) en Ties & Powel (GVVV) (allen 4 goals) voor. Uiteraard was Jeroen Spruijt in alle gevallen de architect van de goals en Van der Moot de uitvoerend producent. Zelf scoorde hij ook nog eens 5 goals. De 25 jarige middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen op De Middelmors sinds zijn overstap van Westlandia en is nu al niet meer weg te denken uit de basisopstelling.

Bradly van Hoeven (Jong Sparta)
Jong Sparta is natuurlijk een team wat barst van het talent, maar de 20-jarige Bradly van der Hoeven liet dit seizoen zien dat hij er nog wel een beetje bovenuit steekt. Met mooie technische acties en rushes langs de lijn lijkt Sparta weer een leuke speler voor het eerste in handen te hebben. Zijn debuut in Sparta 1 maakte de aanvaller vorig seizoen al en dus is het wachten op meer. Qua prestaties bij het Jong team zouden meer minuten in het eerste zeker verdiend zijn. In 24 wedstrijden maakte de vleugelaanvaller 9 goals en bereidde er ook nog eens 5 voor. Mocht Henk Fräser nog iemand zoeken die techniek, snelheid en doelgerichtheid goed kan combineren, dan zouden wij wel weten wie we moeten adviseren.

Jurjan Mannes (HHC Hardenberg)
Ook Jurjan Mannes was dit seizoen een van de steunpilaren van HHC dit seizoen. De 28-jarige middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen in Hardenberg na zijn overstap van Cambuur Leeuwarden en was dit seizoen van grote waarde voor Gert Jan Karsten en zijn mannen. De middenvelder die werkzaam is bij data intelligentie-bedrijf SciSports zal ongetwijfeld niet ontevreden zijn over zijn eigen statistieken van dit seizoen; Hij speelde alle 24 wedstrijden en na spits Van der Leij de topscorer van het elftal met 10 goals.

Nick van Staveren (Noordwijk)
Vorig seizoen nog winnaar van de gouden schoen als “Beste Speler van de Derde Divisie Zaterdag” en ook dit seizoen weer present tussen de grote namen. Nick van Staveren was ook dit seizoen weer dé man bij zijn ploeg. De Noorwijkers debuteerden in de Tweede Divisie en kunnen terugkijken op een verdienstelijk seizoen. Met 13 goals en 5 assists was de excentrieke 24-jarige aanvaller goud waard voor zijn ploeg en bovendien zorde de aanwezigheid van Van Staveren haast altijd automatisch voor een goede sfeer op Sportpark Duinwetering.

Raily Ignacio (AFC Amsterdam)
Ook deze spits blijft een fenomeen in de Tweede Divisie. Sterk, gevaarlijk, altijd doelgericht en gewoon een garantie voor doelpunten. Er zal bij AFC geen moment spijt zijn geweest van het aantrekken van Raily Ignacio. Sinds de komst van de spits in de lijn naar boven in gezet met het kampioenschap van vorig jaar als hoogtepunt. Met 17 goals was de 32-jarige spits ook dit seizoen weer van groot belang voor de ploeg van coach Landvreugd. Waar topscorer Van den Meiracker ook nog 7 penalty’s tussen zijn totaal heeft zitten, waren de goals van Ignacio dit jaar allemaal uit normale situaties. AFC ging in de laatste weken van het seizoen steeds beter draaien en was weer helemaal terug in de titelstrijd. Had Ignacio ze opnieuw de titel kunnen bezorgen?

Rob van der Leij (HHC Hardenberg)
Ook Rob van der Leij is zo’n naam die je gewoon elk jaar weer structureel terugvindt in de bovenste regionen van de topscorerslijstjes. Met 13 goals kon hij Van den Meiracer en Ignacio dit seizoen niet bijhouden, maar de 28-jarige spits was weer van groot belang voor zijn team. Zijn goals leken altijd op het juiste moment te vallen en hielpen HHC vaak over het dode punt heen. Bovendien was de spits met 6 assists ook voetballend nog van grote waarde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD