maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCHet schokeffect bestaat weer, Spakenburg wint voor tweede keer op rij

Het schokeffect bestaat weer, Spakenburg wint voor tweede keer op rij

Spakenburg kent na de trainerswissel een opleving. Chris de Graaf verving Eric Meijers. Op dat moment leek het doel van de blauwen op een schiettent op de kermis. 29 Tegen goals incasseerden de Blauwen. In twee duels onder Chris de Graaf incasseerde doelman Menno Heus geen één tegentreffer. Spakenburg klopte HFC met 2-0 en klimt uit de degradatiezone.

Schokeffect

En dan gaan in de voetballerij al snel de stemmen op over een schokeffect. Het is een fenomeen dat in de jaren tachtig en negentig opgeld deed toen trainers van het kaliber Fritz Korbach en Simon Kistemaker een ploeg weer even boven hun kunnen lieten presteren.  Chris de Graaf is geen no-nonsense trainer maar kijkt gewoon naar de kwaliteiten van zijn ploeg. Hij posteerde middenvelder Youri Koelewijn als vrije verdediger, ging compacter spelen en sprak klare taal tegen het eeuwige talent Vince Gino Dekker. Met succes. ,,Vince Gino zette tegen Noordwijk vier a vijf keer een speler alleen voor de keeper. Vince Gino kan wat speciaals. Vince en ik zijn heel eerlijk tegen elkaar, als hij zijn werk doet dan speelt-ie. En hij hoeft echt niet als rechtsback mee te lopen.’’’

Dekker

Tegen HFC had de thuisploeg de mazzel dat keeper Menno Heus attent was op schoten van Gerry Vlak en Mehmet  Yüksel. Vlak daarna openden de Blauwen de score. Uit een assist van – jawel- Vince Gino Dekker scoorde Floris van der Linden de 1-0. HFC was genoodzaakt tot het maken van het spel en dat ligt de ploeg van Gertjan Tamerus een stuk minder. De thuisploeg maakte het speelveld klein. Dat veld liep van zestienmeter gebied tot aan de middencirkel. De gasten waren ontmand omdat topscorer Sietse Brandsma op de bank zat. De ploeg kan de spits, die zijn laatste treffer op 10 oktober tegen De Treffers maakte, ook in de diepte en door de lucht aanspelen.

Omschakeling

Bij de thuisploeg viel ook Wimilio Vink op. De ex-middenvelder van TEC gaf twee keer een voorassist. Want hoewel HFC na de rust Sietse Brandsma en Franklin Lewis bracht en wel aandrong had Spakenburg het duel redelijk onder controle. Vink was bij de openingstreffer al belangrijk en liet zich ook bij de 2-0 gelden. In de omschakeling lanceerde hij Dekker. De ex-speler van Ajax en AZ lanceerde Floris van der Linden die zijn twaalfde treffer liet aantekenen.

 

Wissel

Chris de Graaf liet zien dat hij de gebruiksaanwijzing van Vince Gino Dekker voorlopig wel heeft gelezen en beloonde hem met een ‘publiekswissel’. Het applaus moest het ex-talent er, vanwege de lege tribunes, bij imagineren.

Ranglijst

Spakenburg staat door de zege op een gedeelde twaalfde plaats met 15 punten uit dertien duels. HFC staat op de vijfde plek, maar voelt de hete adem van de achtervolgers in de nek.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD