woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHet geheim van goalgetter Opoku: "Kijken naar Landzaat"

Het geheim van goalgetter Opoku: “Kijken naar Landzaat”

Verdediger Carlos Opoku van de Koninklijke HFC mag je toch met recht een opvallende voetballer noemen. We hebben het hier immers over een stopper die nu gewoon in de top drie van het topscorersklassement staat. TweedeDivisie.org ging het gesprek aan met Opoku om erachter te komen wat zijn grote geheim nou precies is.

Stiekem toch wel een keer gemist

Het geluid gaat namelijk dat de stopper al in tien jaar geen penalty gemist heeft. Dat blijkt niet helemaal te kloppen… “Dat van die tien jaar is eigenlijk een klein fabeltje. Ik heb nog niet gemist in officiële wedstrijden, maar in een oefenwedstrijd heb ik wel eens op de paal geschoten. Die tellen we voor het gemak dan even niet mee, maar mijn geheim, pff, ik durf het niet eens te zeggen.” Opoku wil zijn opponenten niet wijzer maken dan ze al zijn. “Er wordt wel een hoop geanalyseerd natuurlijk en ik denk dat je mijn geheim wel kunt ontdekken op die manier, maar meer wil ik er eigenlijk niet over verklappen. Ik denk dat het aan de tegenstanders, de keepers vooral, is om dat te ontrafelen.”

Beetje geluk hebben

Dat analyseren kan nog wel wat beter, want in de huidige competitie staat de 30-jarige centrumverdediger al op negen goals. “Het is ook een beetje geluk hebben. Ik heb wel als doelstelling altijd dat ik ongeveer acht goals probeer te maken, waarbij het niet uitmaakt op welk niveau ik speel. Gezien de dode spelmomenten waarbij ik altijd betrokken ben vind ik dat ook wel reëel. Dat ik nu op negen doelpunten zit is toch een beetje geluk hebben hoor, op de goede plek staan.”

Veel naar Landzaat gekeken

Heeft Opoku vroeger dan vaak naar Roberto Carlos gekeken, die nog weleens een bal in de kruising wist te jassen? “Nou, ik moet je zeggen dat ik altijd wel Real Madrid-fan ben geweest en hij heeft daar natuurlijk jaren voor gespeeld. Misschien onbewust dan, dat ik wat van hem heb afgekeken. Maar ik moet zeggen… en dan onthul ik toch iets over mijn penalty’s, dat ik vroeger veel naar Denny Landzaat heb gekeken.”

Achttien goals vind ik niet reëel

De stopper heeft zijn doel eigenlijk al gehaald en dat betekent dat er gesleuteld dient te worden. “Ik ben een winnaar en hou ervan om doelen voor mezelf te stellen. Dus dat heb ik ook zeker gedaan. Gezien het aantal wedstrijden kijk ik dan: wat is nou reëel? Achttien vind ik dus níét reëel, maar ik denk wel dat er zeker drie, vier à vijf goals bij kunnen komen. Op zich ben ik al blij met m’n huidige totaal, maar ik hoop toch dat het er tien of elf worden.” Opoku vindt het echter ook belangrijk dat zijn teamgenoten vaker aan scoren toe zullen komen. “Natuurlijk wil ik er zo veel mogelijk hebben. En dan hoop ik gewoon dat wij zo veel mogelijk scoren. Of ik het dan ben of iemand anders… ik hoop dat er meer gescoord wordt dan nu, want op deze manier kom je niet verder: als de verdediger degene moet zijn die moet scoren.”

Blijf nog wel even doorgaan

In de maand maart van het volgend jaar wordt hij 31 jaar oud, maar hij peinst er nog niet over zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. “Zolang ik fysiek in orde ben wil ik door blijven gaan. Hoelang dat nog is, durf ik niet te zeggen. Maar volgend seizoen hou ik er zeker nog niet mee op.” Dan de aankomende wedstrijd van HFC tegen Excelsior Maassluis: bijzonder belangrijk, des te meer na het 2-0 verlies tegen Jong Vitesse. “Op zondag zei iedereen nog: ja, de uitslagen van zaterdag zijn gunstig, maar dan moet je zelf nog wel zien te winnen. Dat hebben we niet gedaan, dus komend weekend is het heel cruciaal. Maar dat geldt eigenlijk voor de laatste vier wedstrijden voor de winterstop, allemaal. Vier keer winnen is een utopie, maar we gaan er wel voor. Dat begint bij het aanstaande weekend, je moet aansluiting zien te vinden bij de middenmoot. Omdat het zo dicht bij elkaar staat, is dat volgens mij ook wel mogelijk.” Opoku weet echter: “Maar zij staan wel vijfde, dus het wordt moeilijk, heel moeilijk.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD