woensdag, juli 6, 2022
HomeAanbevolenHet EK kijken op de camping

Het EK kijken op de camping

Live EK-voetbal kijken

Het campingseizoen is aangebroken! Maar voordat je zorgeloos met je voeten omhoog in de campingstoel gaat zitten, moet je één belangrijk ding regelen: de mogelijkheid om het EK-voetbal te kijken. Het EK 2020 heeft een jaar langer op zich laten wachten. Maar deze zomer is het eindelijk zo ver. Je luistert waarschijnlijk al naar onze EK-podcast, maar van de mooiste live-momenten wil je natuurlijk ook geen moment missen. Hoe doe je dat dan als je lekker op de camping zit? Lees verder en ontdek wat de beste opties zijn om het EK te kijken op de camping in Nederland. Er gaat toch niets boven een goed potje voetbal kijken met je (camping)vrienden? 

Optie 1: het EK kijken via internet

Wanneer je voetbal via internet kijkt, heb je keuze uit twee opties: streamen, of kijken via een app. Bij de eerste optie zitten er vaak wat addertjes onder het gras. Zo maken streaming websites regelmatig valse beloftes over gratis streamen, of streamen zonder account. Ook lopen deze sites meestal over van de advertenties. Niet echt prettig kijken dus. Streamen via ESPN is dan een beter alternatief. Je betaalt dan alleen al gauw een maandelijks bedrag. 

Voetbal kijken via een app is wat dat betreft een betere mogelijkheid. Veel internet providers hebben een app waarmee je gratis live-tv kijkt. Daarnaast zijn Nederland 1,2 en 3 gratis beschikbaar via de NPO app. Hier kun je terecht voor alle Nederlandse wedstrijden. Voor de echte voetballiefhebber is dit vaak niet genoeg. Wil jij ook wedstrijden van andere landen bekijken? Dan kom je al snel uit bij NOS-studio sport. 

Het grote nadeel van voetbal kijken via internet, is de grootte van het beeld. Je moet alles op klein schermpje moet volgen. En dat is een stuk minder gezellig. Ook ben je afhankelijk bent van de WIFI op de camping. De Wifi-verbinding is in afgelegen gebieden en bij veel gebruik, zoals in het hoogseizoen, een stuk slechter. 

Optie 2: het EK kijken via Digitenne 

Digitenne van KPN tipte ons over het EK kijken via de antenne. Met Digitenne kijk je namelijk door heel Nederland digitale tv. Je hebt alleen een antenne nodig: daar zorgt KPN voor. Je kabel of schotel mag je dus lekker thuis laten liggen. Ook blijft je internetbundel ongedeerd. Ideaal! 

Voor €18,- per maand, heb je toegang tot ruim 30 zenders. Van het Nederlands elftal op NPO1 of NPO 3, tot aan andere wedstrijden op NOS-studio sport. Met Digitenne kijk je naar de 30 populairste zenders van Nederland. Dikke kans dat je de rest van het huishouden hier ook een plezier mee doet. Wil de rest van het huishouden even geen voetbal kijken? Dan sluit je gewoon een tweede kastje op een tweede tv aan. Zo mis jij geen enkele wedstrijd van het EK en geniet je het hele jaar door van de beste wedstrijden. 

Optie 3: het EK kijken op de camping-tv 

Veel campings hebben een tv op een groot scherm waarop ze de belangrijke wedstrijden laten zien. Het risico hier is dat een belangrijke wedstrijd voor jou niet ook altijd een belangrijke wedstrijd voor de camping is. Ben je bang om iets te missen? Dan is het een goed idee om naar andere opties te kijken. Zo niet: dan is de camping-tv een erg goede en vooral gezellige optie. 

Optie 4: het EK kijken via de oude vertrouwde schotel 

De kwaliteit van de schotel is meestal vrij goed. Voor de schotel geldt verder: de regionale zenders en de NPO kijk je gratis, voor de rest moet je betalen. Daarnaast moet je eenmalig een schotel en ontvanger aanschaffen. Deze tik je meestal voor zo’n €199 op de kop. Even een investering, maar je kunt er nog velen EK’s en WK’s mee kijken. Bedenk wel dat het aansluiten wat tijd in beslag neemt. 

Optie 5: het EK kijken via de kabel 

Last but not least, blijft de kabel nog over. Het grote voordeel van een kabel is dat het niks kost. Daarnaast heb je behalve de kabel geen extra apparatuur nodig. Jammer genoeg kent voetbal kijken via de kabel niet alleen maar voordelen. Zo ben je bijvoorbeeld afhankelijk van het (vaak beperkte) zenderaanbod van de camping. Daarnaast zijn er ook veel campings die überhaupt geen plekken met kabel-tv hebben. Even goed van tevoren checken dus! 

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden die allemaal voor- en nadelen met zich meebrengen. Zelf weet je meestal het beste welke optie voor jou de beste is. Een ding is in ieder geval zeker: je mist dit jaar geen enkel doelpunt vanuit je campingstoel! 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS