zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagHessing keert terug bij Rijnsburg: "Open gesprek gehad"

Hessing keert terug bij Rijnsburg: “Open gesprek gehad”

Jeroen Hessing gaat toch weer aan de slag bij Rijnsburgse Boys. De verdediger begon het seizoen met een zware schorsing en daarmee verdween ook het resterende stukje motivatie. Inmiddels is hij van gedachte veranderd en wil zo snel mogelijk weer in het veld staan voor de Uien.

Trainen werd te veel

In september was Hessing nog stellig. “Om wedstrijdfit te zijn, had ik vanaf het begin van het seizoen mee moeten trainen, maar wekenlang trainen zonder te voetballen, zag ik niet zitten. Daardoor heb ik het mezelf moeilijk gemaakt, maar de motivatie was er niet meer. Bovendien was het vanwege mijn fysieke gesteldheid de vraag of ik drie trainingen per week aan zou kunnen, iets wat de nieuwe trainer wel van iedereen vraagt, wat ook logisch is. Als ik nu weer was begonnen met trainen, had het ook nog eens weken geduurd voor ik wedstrijdfit zou zijn. Vandaar deze beslissing.”

Andere club benaderde Hessing

Daar is de dertiger nu op teruggekomen. Hij zal individueel aan de slag gaan op dinsdag en donderdag. Daarnaast traint Hessing nog drie keer per week in zijn woonplaats Almere. “Ik wil zo snel mogelijk weer fit worden”, zegt hij nu op de clubsite. “In principe wil ik zo snel mogelijk aansluiten bij de groep en weer wedstrijden gaan spelen, want we zijn al op de helft van de competitie.” Anderhalve week geleden werd Hessing door een andere club benaderd, maar besloot hij om te bellen met Rijnsburg-voorzitter Ad Hendriksen. Snel volgde een gesprek op De Middelmors en kwam alles rond. “Het was een open gesprek. Iedereen wilde graag, ook omdat het seizoen tot nu toe niet vlekkeloos verloopt, dus dan is het allemaal niet zo moeilijk. Er ligt een leuke uitdaging. Misschien kan ik een bijdrage leveren aan het verminderen van het aantal tegendoelpunten. Ik heb er weer zin in.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD