vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCHerstel voor Jong Ajax tegen Helmond Sport, Almere City blijft ongeslagen in...

Herstel voor Jong Ajax tegen Helmond Sport, Almere City blijft ongeslagen in Vierde Periode

Jong Ajax heeft herstel getoond na de veegpartij tegen Cambuur Leeuwarden eerder deze week. De Amsterdammers waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar gingen uiteindelijk te slordig met de gecreëerde mogelijkheden om. Jong FC Utrecht en Almere City speelden een weinig verheffende wedstrijd op Zoudenbalch, maar de bezoekers namen met een 0-2 overwinning de punten mee naar Almere.

Helmond Sport – Jong Ajax 1-3

Je zou het soms bijna vergeten, maar de bezoekers zijn de titelverdediger en vertoeven momenteel in het rechterrijtje. Daarnaast kreeg Jong Ajax afgelopen maandag een flink pak op de broek in eigen huis (0-6 tegen Cambuur Leeuwarden). Het bleek voor trainer Michael Reiziger de reden om zijn ploeg eens flink op scherp te zetten tegen Helmond Sport. Het leverde een eerste helft met veel kansen op voor de Amsterdammers, maar slechts één goal. Na tien minuten spelen was het Danilo Pereira die de ban brak, 0-1. Omdat Jong Ajax voor de rest de kansen liet liggen, was Helmond Sport voor rust zelfs nog dicht bij de gelijkmaker via Respen, hij zag zijn poging echter naast gaan.

Tijdens de rust werd het vizier bij Jong Ajax nog eens extra opgepoetst en met resultaat. Tien minuten na rust schoot invaller Ryan Gravenberch, met enig fortuin, de 0-2 binnen. Een goed kwartier later lag de derde achter doelman van Gassel. Nicola Kuhn, die eerder in de tweede helft al een grote kans liet liggen, scoorde nu wel op aangeven van Gravenberch. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar Perr Schuurs schoot voor een leeg doel over. In de slotminuut deed Helmond Sport via Snepvangers nog wat terug, maar zijn goal was slechts voor de statistieken. Jong Ajax wint met 1-3 bij Helmond Sport.

Jong FC Utrecht – Almere City 0-2

Beide ploegen konden weinig potten breken in een weinig verheffende eerste helft op Zoudenbalch. Stijn Meijer was namens de bezoekers nog het dichtst bij een doelpunt, hij raakte de lat uit een hoekschop.

Na rust werd het allemaal niet heel veel beter, maar er vielen wel doelpunten. Nadat Efmorfidis in de 52e minuut nog een bal via de binnenkant van de paal uit de goal zag gaan, was het vijf minuten later wel raak na een mooie combinatie over meerdere schijven. Even later raakten beide ploegen nog het aluminium. Omdat Alhaft in de slotminuut met een geweldige uithaal nog de 0-2 op het bord zette, kreeg een matige partij nog een aardig slot. Almere City wint en blijft zonder puntverlies in de Vierde Periode.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD