maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagHercules verslaat Magreb'90 in strijd om derde periode, topploegen winnen

Hercules verslaat Magreb’90 in strijd om derde periode, topploegen winnen

De Dijk en Westlandia hebben geen fout gemaakt in de Derde Divisie Zondag. Beide ploegen wonnen en dus veranderde er niets in de top van de competitie. In de derde periode strijden onder andere Magreb’90 en Hercules om de periodetitel en zondag troffen de teams elkaar. Hercules won en klom over de stadgenoot heen.

De Dijk en Westlandia winnen met moeite

De Dijk is weer een stap dichter bij het kampioenschap gekomen, door met 5-3 van Jong Achilles’29 te winnen. Eenvoudig ging het ook nu weer niet. De Amsterdammers stonden met 1-3 achter tegen de laagvlieger uit de Derde Divisie Zondag. De aansluitingstreffer van Nabil El Gourari zorgde voor hernieuwde hoop bij De Dijk en diezelfde El Gourari zorgde even later zelfs voor de 3-3. Het team van trainer Jochem Twisker was ontketend, want twee minuten na de 3-3 tekende Tim Ruder voor de 4-3. In de blessuretijd werd het ook nog 5-3. Westlandia liet de achterstand op De Dijk niet nog groter worden, door met 1-0 van Jong FC Den Bosch te winnen. Ook de nummer twee van de ranglijst beleefde een moeizame middag tegen de beloften en mocht van geluk spreken dat de drie punten over de streep werden getrokken.

Spanning in de derde periode

Zeven wedstrijden won Magreb’90 op een rij en mede door die indrukwekkende reeks mengden de Utrechters zich in de strijd om de derde periode. Ook Hercules maakt nog volop kans om zich te plaatsen voor het toetje van het seizoen en zondag troffen de ploegen elkaar. Na dat duel zijn de beste papieren in handen van Hercules, want de formatie van trainer Erik Speelziek won met 2-0 en passeerde Magreb’90 in de derde periode. De voorsprong op Magreb in die laatste periode is nu één punt.

OFC wint na ontslag Imdat Ilguy

OFC ontsloeg eerder deze week trainer Imdat Ilguy, omdat door de tegenvallende resultaten de gevarenzone wel heel dicht bij kwam. Rinus Israël en Jan de Haze werden aangesteld om het seizoen af te maken. Er werd direct gewonnen, met 1-2 van UDI’19. Hierdoor zijn de zorgen voor OFC direct voorbij. Onderin verloor verder Jong De Graafschap met 1-2 van EVV en ook Juliana’31 verloor, met 1-2 van OJC Rosmalen. Dongen verloor thuis met 1-2 van HBS en HSC’21 versloeg Be Quick 1887 met 5-2. Zaterdag verloor Quick’20 al met 0-1 van JVC Cuijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD