dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHercules pikt oud-prof Jeroen van der Lely op

Hercules pikt oud-prof Jeroen van der Lely op

Hercules kan per direct beschikken over Jeroen van der Lely. De 24-jarige voormalig profvoetballer was clubloos nadat hij besloot zijn actieve carrière te beëindigen vorig jaar.

Van der Lely speelde tussen 2015 en 2019 ruim zeventig wedstrijden voor FC Twente. Daarna was de verdediger korte tijd actief bij het Deense Vendsyssel FF. Vanwege een gebrek aan plezier besloot Van der Lely vorig jaar zijn carrière te beëindigen om literaire wetenschappen te gaan studeren in Utrecht.

Hij sprak tegenover Tubantia vorig jaar openhartig over zijn mentale worsteling: ,,Ik verloor het plezier, het werd steeds meer een ‘moetje’, iets negatiefs. (..) Ik voelde me verantwoordelijk en ging mezelf steeds meer druk op leggen. Het leuke verdween. Natuurlijk, het is je werk, en dat is niet altijd leuk. Maar ik ging er tegenop zien. (..) Op een training wilde ik geen fouten maken. En in wedstrijden was dat nog erger. Ik was op een gegeven moment gewoon blij als ik niet speelde, want dan kon ik het ook voor de rest niet verpesten.”

Hercules-trainer René van der Kooij is verguld met de aanwinst, stelt hij in een reactie aan het AD: ,,Jeroen is voor ons een zeer welkome versterking. Hij is direct inzetbaar en brengt, ondanks zijn jonge leeftijd, de nodige ervaring mee.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD