vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagHercules op nippertje naar punt; Dongen viert feest

Hercules op nippertje naar punt; Dongen viert feest

Dongen gaat zich opmaken voor de play-offs voor promotie naar de Tweede Divisie, Hercules is daar nog niet zeker van. Onderin gaan Magreb’90, Juliana’31 en UDI’19 een zinderende slotdag tegemoet om nacompetitie te ontlopen.

Periodetitel nog niet beslist

Dongen heeft zich verzekerd van deelname aan de play-offs en neemt de periodetitel over van De Dijk. Dit werd veiliggesteld door met 1-3 te winnen bij Be Quick 1887. In de nacompetitie zal de ploeg openen tegen IJsselmeervogels of FC Lisse, afhankelijk van welke ploeg er als tweede gaat eindigen. Hercules kwam bij UDI’19 op een 2-0-achterstand en leek daarmee de periodetitel nog in gevaar te brengen. Zakaria Issarti en Jeffrey Vlug – twee minuten voor tijd – wisten nog voor 2-2 te zorgen. HBS won met 2-3 na een 2-1-achterstand bij Jong Achilles’29 en staat daardoor nu op twee punten van de Utrechtse ploeg in de derde periode.

Spanning onderin

Voor UDI’19 was deze tegentreffer extreem duur, want daardoor staat de ploeg uit Uden nu zestiende. Een punt is nog nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen, terwijl met een zege rechtstreekse handhaving ook mogelijk is. Jong De Graafschap won verrassend bij JVC Cuijk, terwijl Magreb’90 niet verder kwam dan een gelijkspel tegen OJC Rosmalen. Juliana’31 won in De Vliert met 1-2 bij Jong FC Den Bosch. Zodoende staat De Graafschap er nu het best voor met 33 punten, voor Magreb (32), Juliana (31) en UDI’19 (30). Den Bosch heeft 27 punten, maar een beter doelsaldo dan UDI’19.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD