Volg ons
Vlug Hercules

Derde Divisie Zondag

Hercules op nippertje naar punt; Dongen viert feest

Hercules op nippertje naar punt; Dongen viert feest

Dongen gaat zich opmaken voor de play-offs voor promotie naar de Tweede Divisie, Hercules is daar nog niet zeker van. Onderin gaan Magreb’90, Juliana’31 en UDI’19 een zinderende slotdag tegemoet om nacompetitie te ontlopen.

Periodetitel nog niet beslist

Dongen heeft zich verzekerd van deelname aan de play-offs en neemt de periodetitel over van De Dijk. Dit werd veiliggesteld door met 1-3 te winnen bij Be Quick 1887. In de nacompetitie zal de ploeg openen tegen IJsselmeervogels of FC Lisse, afhankelijk van welke ploeg er als tweede gaat eindigen. Hercules kwam bij UDI’19 op een 2-0-achterstand en leek daarmee de periodetitel nog in gevaar te brengen. Zakaria Issarti en Jeffrey Vlug – twee minuten voor tijd – wisten nog voor 2-2 te zorgen. HBS won met 2-3 na een 2-1-achterstand bij Jong Achilles’29 en staat daardoor nu op twee punten van de Utrechtse ploeg in de derde periode.

Spanning onderin

Voor UDI’19 was deze tegentreffer extreem duur, want daardoor staat de ploeg uit Uden nu zestiende. Een punt is nog nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen, terwijl met een zege rechtstreekse handhaving ook mogelijk is. Jong De Graafschap won verrassend bij JVC Cuijk, terwijl Magreb’90 niet verder kwam dan een gelijkspel tegen OJC Rosmalen. Juliana’31 won in De Vliert met 1-2 bij Jong FC Den Bosch. Zodoende staat De Graafschap er nu het best voor met 33 punten, voor Magreb (32), Juliana (31) en UDI’19 (30). Den Bosch heeft 27 punten, maar een beter doelsaldo dan UDI’19.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag