dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFC'Heracles zou een goede club zijn voor Roy Castien'

‘Heracles zou een goede club zijn voor Roy Castien’

Ziek was hij ervan dat GVVV voor de tweede keer op rij een tamelijk gelijkwaardig duel naar zich toe trok, ditmaal met bekeruitschakeling tot gevolg. ,,Want het kan zomaar mijn laatste bekerwedstrijd geweest zijn”, stelt Koninklijke HFC-routinier Gertjan Tamerus in gesprek met Voetbal247.nl. ,,Bekerwedstrijden zijn speciaal. Je hebt de kans om een leuke tegenstander te loten en geld te verdienen voor de club.”

Trainerschap
De aanvaller bekijkt voortzetting van zijn carrière als speler van seizoen tot seizoen: ,,Of ik na dit seizoen doorga is ook afhankelijk van verschillende factoren. Ik wil graag trainer worden en ik weet ook niet wat de club wil. En de afgelopen periode was het echt genieten en haal ik er nog veel plezier uit, maar als ik dan de afgelopen twee wedstrijden tegen GVVV matig speel, is dat weer heel anders. Ik kan er dus nog niks over zeggen, waarschijnlijk hak ik pas ergens rond april de knoop door.”

Frustrerend
Tamerus zag hoe GVVV effectiever en fitter was: ,,Voor de rust krijgen we twee of drie honderd procent kansen, maar die maken we niet. En dan gaat na rust hun eerste kans er direct in. Dat is frustrerend, al heb niet het gevoel gehad dat wij een goede wedstrijd speelden. We maakten veel onnodige fouten, mede door vermoeidheid en dit gladde en snelle veld.”

Veilig spelen blijft het doel
De twee nederlagen tegen GVVV zijn een smet op een verder fraaie reeks die de Haarlemmers tot dusverre in de competitie wisten neer te zetten. Toch waakt Tamerus voor voorbarige euforie: ,,Dat we zó goed zouden presteren heeft me wel een beetje verrast. Maar ik reken me absoluut nog niet rijk. Iedereen kan in deze competitie van elkaar winnen, zelfs van Katwijk, want daar hadden wij ook op voorsprong moeten komen. Dat zegt iets hoe dicht de krachtsverschillen bij elkaar liggen: één slechte helft spelen en je verliest vaak de wedstrijd. Wat dat betreft moeten we gewoon erg blij zijn met de punten die we hebben behaald en niet opeens in de winterstop gaan denken dat we ons wel even bij de top 5 kunnen spelen. Veilig spelen is en blijft de doelstelling.”

Castien
Belangrijke schakel in het succes van de Koninklijke is Roy Castien: ,,Tot afgelopen zaterdag speelde hij heel erg goed”, erkent Tamerus. ,,Hij wil de stap naar een mooie club maken en ik denk ook dat hij dat aankan. Ik weet dat er clubs voor hem komen kijken. Wat ik hem zou adviseren? Ik denk dat hij het best kan kiezen voor een club waar spelers die vanuit het amateurvoetbal de stap maken echt een kans krijgen, dus daarin zou bijvoorbeeld Heracles een goede club voor hem zijn.” Niet geheel toevallig was Rob Alflen, assistent-trainer van Heracles, woensdagavond op Panhuis, vermoedelijk om Castien te bekijken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD