zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieHeracles schorst Vloet alsnog: "Absoluut onacceptabel."

Heracles schorst Vloet alsnog: “Absoluut onacceptabel.”

Heracles Almelo heeft Rai Vloet alsnog geschorst voor zijn mogelijke betrokkenheid bij een dodelijk ongeluk waarbij een vierjarig slachtoffer om het leven kwam. Het bestuur van de club uit Almelo kreeg nieuwe informatie, waarna het geen andere keuze zag dan hem te schorsen meldt Heracles Almelo op hun eigen website.

“Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beiden zijn absoluut onacceptabel. In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken. Op basis van deze nu onjuist gebleken informatie heeft Heracles Almelo tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen”, zo luidt het statement.

“Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen. Ten zeerste betreuren wij dat de familie ook dit moet meemaken, bovenop het traumatische ongeluk dat hen overkwam. De club zal op korte termijn opnieuw contact zoeken met de familie. Onze gedachten blijven naar hen uitgaan.” Sluit de Almelose club af op hun eigen website.

Opvallend is dat Frank Wormüth, trainer van Heracles Almelo, de middenvelder vorige week nog liet invallen in het uitduel met NEC Nijmegen. Na dat moment kwamen supporters van de club in opstand omdat zij vonden dat Vloet geen plek meer binnen hun club verdiende.

Op dit moment is er nog niet meer bekend rondom deze mededeling. Later meer.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]