vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisieHeracles Almelo raakt clubtopscorer kwijt aan Bundesliga-club

Heracles Almelo raakt clubtopscorer kwijt aan Bundesliga-club

Delano Burzorg speelt vanaf deze winter voor 1. FSV Mainz 05 uit de Duitse Bundesliga. De clubtopscorer van Heracles Almelo, met vier doelpunten, wordt in eerste instantie verhuurd. De Duitsers kunnen dan komende zomer kijken of ze de Nederlander definitief willen overnemen van de Eredivisionist, meldt VI.

“Wij zijn al een tijdje met Delano bezig, het was eigenlijk de planning dat hij komende zomer zou komen. Maar nu is gebleken dat hij in januari al bij ons kan komen en die kans hebben we natuurlijk gegrepen, vertelt Sportief Directeur Martin Schmidtop de officiële site van Mainz.

Burgzorg scoorde dit seizoen al vier keer voor Heracles en was daarmee de topscorer van de club in degradatiezorgen. Het laatste duel van Burgzorg was in begin december van het vorige jaar, toen liep hij tegen SC Heerenveen een vervelende liesblessure op.In 2019 nam Heracles Almelo hem over van het Italiaanse Spezia dat de aanvaller een jaar daarvoor had overgenomen van De Graafschap. Zo is de clubhopper dus alweer toe aan zijn vierde club in vijf jaar tijd.

“Het is voor zowel Delano als voor de club een kans die we niet konden laten liggen. We zijn ons ervan bewust dan jonge spelers zich bij ons in de kijker van grotere clubs spelen. Het  maakt ons trots dat we opnieuw een speler afleveren aan een grote competitie.” stelt directeur Tim Gilissen van Heracles Almelo op de officiële website.

Bij Mainz 05 komt Burgzorg Jeremiah st. Juste tegen, een andere Nederlander in de gelederen van de Bundesliga club. De huidige nummer 10 van de Bundesliga maakt een prima seizoen door en heeft alle ruimte om eventueel nieuwe spelers in te passen met het oog op volgend jaar.vHeracles Almelo laat de clubtopscorer verkassen naar de Bundesliga. Wat denken jullie? Is dit een verstandige keuze met het oog op een eventuele nacompetitie? Of hebben de Almeloërs nog genoeg kwaliteit in huis?

 

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]