maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsRijnsburgse BoysHenk Wisman aast op Jordy Hilterman, die kiest voor HFC of Rijnsburgse...

Henk Wisman aast op Jordy Hilterman, die kiest voor HFC of Rijnsburgse Boys

Niets zo veranderlijk als de voetballerij. Twee weken geleden na het duel met Jong Sparta gaf HFC’er Jordy Hilterman aan voor zijn maatschappelijke loopbaan te kiezen. Hij kon dat combineren met voetballen bij derdeklasser Olympia Haarlem. Amper veertien dagen later staan de zaken er heel anders voor. ,,Ik stel de promotie op mijn werk even uit en blijf mijn huidige werk doen en kies uit HFC of Rijnsburgse Boys.’’

Wisman

Rijnsburgse Boys-trainer Henk Wisman was al aanwezig bij het duel van HFC met Jong Sparta en kent Hilterman als geen ander. ,,Hij wilde me al twee keer eerder naar een ploeg van hem halen. Eerst wilde hij me naar Ter Leede halen, toen koos ik voor Katwijk, daarna wilde hij me bij Rijnsburgse Boys hebben, maar die keer was HFC hem net te snel af.”

Ze hebben me een goed aanbod gedaan en HFC wil ook nog eens om de tafel. Ik heb het goed naar mijn zin en we draaien zeer goed, dus daar ga ik naar luisteren.

Ik ben pas 25 jaar en ben tot inkeer gekomen. Ik ben nog te jong om op derde klasse niveau te gaan spelen. Ik stel de promotie op mijn werk even uit en blijf mijn huidige werk doen en kies uit HFC of Rijnsburg.’’

 

Middenveld

Bij de Uien komt hij in een warm bed terecht. Henk Wisman is idolaat van Hilterman die de laatste weken imponeert bij HFC, Nadat middenvelder Jim Hulleman nodig was om in de defensie hand- en spandiensten te verrichten is Hilterman de man op ’10. Spits Sietse Brandsma is daar ook blij mee. ,,Jordy kan voetballen en is in de lucht aanspeelbaar en ik weet dat als ik de bal neerleg dat Jordy om me heen loopt. We voelen elkaar goed aan.’’

4-3-3

Positief voor Hilterman is dat Rijnsburgse Boys het 4-3-3-systeem speelt. ,,Daar ben ik bij FC Volendam in opgegroeid. Ik kan zowel op 9 als op 10 spelen.’’

HFC

Trainer Gertjan Tamerus hoorde zondag na afloop van het riante aanbod dat Rijnsburg hem heeft gedaan. ,,Jordy heeft de afgelopen twee jaar bij ons niet veel gespeeld door blessures en corona, de laatste weken doet hij het uitstekend. Ik houd hem er graag bij, maar wij betalen geen gekke bedragen. Jordy woont in de buurt, speelt in de basis en heeft hier plezier dat kan ook heel veel waard zijn.’’

Prestaties

TD Sander Vink van HFC gaf twee weken geleden aan Hilterman een aanbieding te hebben gedaan. ,,Daarin hebben we ook gekeken naar zijn prestaties van de afgelopen twee jaar.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD