woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieHenk Veerman hekelt gedrag SC Heerenveen: "Je zet je jarenlang in, erg...

Henk Veerman hekelt gedrag SC Heerenveen: “Je zet je jarenlang in, erg jammer”

SC Heerenveen liet Henk Veerman afgelopen winter naar FC Utrecht verkassen en dat wordt de spits niet in dank afgenomen. Afgelopen zondag speelde hij met zijn nieuwe club in het stadion van de Friezen en dat werd geen prettige ervaring voor de Volendammer. 

De spits werd gedurende de wedstrijd telkens uitgefloten door de aanhang van de thuisploeg. Voor de wedstrijd had hij zich al uitgelaten over mogelijke negativiteit: “Ik heb een hoop negativiteit gelezen op de sociale media. We gaan zien hoe ze me ontvangen. Als het negatief is, dan zou ik dat jammer vinden.” vertelde hij aan het AD. Na afloop was het dan ook erg pijnlijk dat zijn angsten bevestigd werden: “Het is ook niet eens dat het hele stadion fluit, het is een bepaald deel, dat is vervelend. Tijdens de warming-up al? Dat heb je inderdaad goed gezien, ja” vertelt hij voor de camera’s van ESPN.

“Ik vond het niet leuk maar meer ook echt absoluut niet, dat bepaalt ook echt niet hoe ik een wedstrijd in ga, dat bepaalt ook helemaal niks. Het is alleen een gevoel: onnodig, jammer. Je zet je zeven jaar in voor de club en wat ze daarvan vinden, dat mogen ze allemaal vinden. Jammer dat je uitgefloten wordt en voor de rest is dat het ook.”

Voor de wedstrijd was Henk Veerman al niet te spreken over de daden van SC Heerenveen trainer Ole Tobiasen, die hem negeerde sinds zijn overstap naar FC Utrecht. “Geen enkel mens op de wereld hoort het zo te doen. Ole Tobiasen heeft mij nog steeds geen bericht gestuurd. Ik vind dat echt waanzinnig. Hij heeft me 100.000 keer gebeld toen ik bij Heerenveen zat, dus hij heeft mijn nummer gewoon. Als ik eraan terugdenk, dan denk ik: Wat is het toch allemaal een poppenkast.” citeert het AD.

Uiteindelijk won FC Utrecht de wedstrijd met 1-2 en liep SC Heerenveen voor het zevende duel op rij tegen een nederlaag aan. Ondanks de vreugde bij Veerman had hij graag een doelpunt meegepikt, dat lukte hem namelijk niet.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]