maandag, 26 februari 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapHenk de Jong: 'Zo trots op het laatste half uur'

Henk de Jong: ‘Zo trots op het laatste half uur’

Op karakter behaalde De Graafschap maandagavond toch nog een gelijkspel op bezoek bij Jong PSV. Dat stemde coach Henk de Jong zeer positief: ,,Ik ben vooral trots op de veerkracht die we hebben getoond na de 2-1 achterstand”, glunderde de Friese coach tegenover De Gelderlander.

Mee verder

,,Vorig seizoen hadden we een wedstrijd als deze nog verloren. Natuurlijk had ik liever gewonnen en dat was misschien ook wel verdiend geweest. Maar hier kunnen we wel mee verder”, vervolgt De Jong. Ook Mark Diemers deelt die mening: ,,We speelden PSV bij vlagen weg. Dat heb ik net ook tegen de jongens in de kleedkamer gezegd.”

Aanvoerdersband
De 23-jarige middenvelder is bij de Superboeren een leider in het veld en in de kleedkamer, maar zonder aanvoerdersband. Hij bedankte voor de eer, mede omdat de band hem vorig seizoen door interim-trainer Jan Oosterhuis was afgenomen: ,,Dat ligt nog wel gevoelig en heeft meegespeeld in mijn besluit om geen aanvoerder te worden. Maar dat heeft niets met de huidige trainer te maken. Voor mijn gevoel kan ik ook van meerwaarde zijn zonder dat ik de band draag.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD