zaterdag, 2 maart 2024
Voetbal247.nlEerste DivisieClubsHenk de Jong: 'We willen D'ran-voetbal spelen'

Henk de Jong: ‘We willen D’ran-voetbal spelen’

Hooggespannen zijn de verwachtingen rondom De Graafschap. De Superboeren haalden een karrenvracht aan versterkingen en konden afgelopen weekend goed mee in een oefenduel met ADO Den Haag.

Publiek vermaken
Coach Henk de Jong is dan ook een tevreden mens: ,,We hebben nu veel meer snelheid in de ploeg”, stelde hij tegenover De Gelderlander. ,,We willen D’ran-voetbal spelen en dat betekent dat je ook verder van de goal af moet kunnen spelen”, vertelde De Jong. ,,We willen het publiek meer vermaken en ik denk dat dit met deze selectie goed moet kunnen.”

Meerdere systemen

Onduidelijk is nog wie komend seizoen aanvoerder wordt, nadat Mark Diemers aangaf die rol niet meer te willen vervullen. Ook de plek onder de lat is nog onbeslist. Kiest De Jong voor Filip Bednarek of Agil Atemadi. Tenslotte is nog niet te zeggen in welke formatie De Graafschap aan het seizoen begint. Afgelopen jaar speelde de club voornamelijk met twee spitsen: ,,Wij moeten ook met drie spitsen kunnen spelen”, vindt De Jong. ,,Met bijvoorbeeld Daryl van Mieghem en Elvio van Overbeek aan de zijkanten. Ik wil dat we meerdere systemen beheersen als we aan de competitie beginnen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD