maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapHenk de Jong: 'We mogen er niet na één jaar alweer uitvliegen'

Henk de Jong: ‘We mogen er niet na één jaar alweer uitvliegen’

In de analyses van de promotie van De Graafschap naar de Eredivisie gaan veel credits naar trainer Henk de Jong. ,,Na een moeizaam begin is het voetbal onder zijn leiding beter geworden, al waren de resultaten af en toe wisselvallig”, zegt technisch manager Peter Hofstede in De Gelderlander. ,,En daarnaast is Henk een uithangbord gebleken. Hij weet waar De Graafschap voor staat en past er perfect bij. Zijn komst was een gouden greep.”

Aandacht en warmte
De Jong bleek in staat een hecht team te smeden: ,,De nummers 12 tot en met 24 in de selectie zijn voor mij ook belangrijk. Die geef ik ook aandacht en warmte. Sjoerd Ars en Kevin van Diermen speelden niet veel. Dat vonden ze niet leuk, maar ze zijn nooit vervelend gaan doen. Het waren op het laatst een soort assistent-trainers. Ze waren heel belangrijk in het groepsproces.”

Financieel gezond
Nu wacht de Superboeren de uitdaging om uit te groeien tot stabiele Eredivisieclub: ,,Als we de kans hebben om een langere termijn in de eredivisie te blijven, dan is het komend seizoen. We mogen er niet na één seizoen alweer uitvliegen. En de kans ligt er om de club ook financieel weer helemaal gezond te maken. Daarom zullen we heel goed na moeten denken hoe we een selectie samen kunnen stellen die een tijd vooruit kan. Ik zie zeker mogelijkheden, maar dan moeten we wel echte versterkingen halen. Lukt dat, dan zie ik mezelf hier nog wel een tijdje werken. De Graafschap is een club die bij me past.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD