dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapHenk de Jong: 'We leggen onszelf te veel druk op'

Henk de Jong: ‘We leggen onszelf te veel druk op’

Het lijkt een ongrijpbaar iets voor De Graafschap-trainer Henk de Jong: ,,Het trainen, het meedenken en het plezier is allemaal goed, maar in een wedstrijd leggen we onszelf vervolgens zo’n druk op.”

Te veel gelijke spelen

De Superboeren kwamen op bezoek bij FC Dordrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ,,Je kunt best een keer gelijkspelen, maar het gaat erom: hoe beleef je een wedstrijd.” De Jong constateert dan ook dat zijn ploeg te vaak vergeet te winnen: ,,Het zijn te veel gelijke spelen. We hebben een reeks nodig van drie of vier overwinningen – vorig jaar hadden we er zelfs een keer zes op een rij – om definitief bij de bovenste vijf mee te doen.”

In de war
Om dat te bewerkstelligen is tijd nodig, denkt De Jong, die graag meer lef en initiatief van zijn spelers zou zien: ,,Je moet er de tijd voor nemen. Als ik als een idioot door de porseleinkast ga, denken ze ook: de trainer is in de war.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD