Volg ons

De Graafschap

Henk de Jong: ‘We leggen onszelf te veel druk op’

Henk de Jong: ‘We leggen onszelf te veel druk op’

Het lijkt een ongrijpbaar iets voor De Graafschap-trainer Henk de Jong: ,,Het trainen, het meedenken en het plezier is allemaal goed, maar in een wedstrijd leggen we onszelf vervolgens zo’n druk op.”

Te veel gelijke spelen

De Superboeren kwamen op bezoek bij FC Dordrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ,,Je kunt best een keer gelijkspelen, maar het gaat erom: hoe beleef je een wedstrijd.” De Jong constateert dan ook dat zijn ploeg te vaak vergeet te winnen: ,,Het zijn te veel gelijke spelen. We hebben een reeks nodig van drie of vier overwinningen – vorig jaar hadden we er zelfs een keer zes op een rij – om definitief bij de bovenste vijf mee te doen.”

In de war
Om dat te bewerkstelligen is tijd nodig, denkt De Jong, die graag meer lef en initiatief van zijn spelers zou zien: ,,Je moet er de tijd voor nemen. Als ik als een idioot door de porseleinkast ga, denken ze ook: de trainer is in de war.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over De Graafschap