donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapHenk de Jong: 'Sandor van der Heide en ik zijn een twee-eenheid'

Henk de Jong: ‘Sandor van der Heide en ik zijn een twee-eenheid’

Aan Henk de Jong de pittige uitdaging om de hooggespannen verwachtingen in Doetinchem waar te maken. Sinds vorig seizoen werkt hij daarbij samen met zijn Friese kameraad en trainer van IJsselmeervogels Sandor van der Heide.

Wrevel
,,Sandor en ik hebben aan een half woord genoeg, zijn een twee-eenheid. Hij is heel belangrijk voor mij, kan goed trainingen geven en theoretische zaken fantastisch vertalen naar het veld”, vertelt De Jong in De Gelderlander. ,,Toen Sandor er bij kwam was er in het begin even wrevel. Begrijpelijk, want ik haalde Dennis te Braak weg als assistent-trainer bij het eerste elftal. Maar Dennis is een geweldige vent, ik heb er niet voor niets voor gepleit dat zijn contract als hoofd opleidingen werd verlengd.”

Attractief voetbal
De Jong weet wat komend seizoen van hem verwacht wordt: ,,De inzet is een plek bij de eerste vijf en dan in de play-offs spelen om promotie. Maar we willen ook attractiever gaan voetballen, meer verzorgd. Vergeet niet dat we vorig seizoen, toen ik kwam, nog in de buurt van Achilles’29 stonden. Het ging allereerst om de punten. Met de huidige selectie denk ik dat we minder kwetsbaar zijn. We hameren tijdens de voorbereiding al erg op onze speelwijze en daar ga ik ook zeker aan vasthouden.”

Fritz Korbach
Daarin speelt plezier een centrale rol: ,,Lachen is heel belangrijk”, besluit De Jong. ,,Dat heb ik van Fritz Korbach geleerd. Ik wil niet de hele dag met zó’n kop rondlopen.” De Jong voelt zich bovendien als een vis in het water bij de Superboeren: ,,Mijn gevoel zegt dat ik wel eens lang bij deze club kan blijven zitten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD