vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapHenk de Jong mist de echte wil bij De Graafschap

Henk de Jong mist de echte wil bij De Graafschap

De Graafschap had vrijdagavond een frustrerende avond bij FC Emmen. De ploeg van trainer Henk de Jong verloor met dikke cijfers van FC Emmen (5-2) en vergooide op die manier een goede uitgangspositie in de strijd om de derde periodetitel. De coach van de Doetinchemmers baalde vooral van de 2-2 van FC Emmen. 

Tik
,,Daar ging het eigenlijk mis voor ons”, zei de coach op de clubwebsite van De Superboeren. ,,Dat was een tik en dat was enorm zonde. Daarna werd Emmen beter en misten wij de echte wil en de hardheid om de boel weer om te buigen. Vooral verdedigend, bijvoorbeeld bij standaard-situaties.”

Doorontwikkelen  
De Fries baalde er ook van hoe makkelijk de uitploeg de goals weggaf in Drenthe. ,,Als je dat ziet is het terecht dat je verliest. De afgelopen weken hebben we goede resultaten neergezet, maar we moeten ons wel door blijven ontwikkelen. Al moet ik wel zeggen dat bij hun opeens alles binnenvloog. Dat is ook voetbal.”

Eerlijk 
FC Emmen deed door de zege juist uitstekende zaken. De Drentse ploeg is nog ongeslagen in de derde periode en won eerder ook al van titelkandidaat NEC. ,,We hebben verloren van een goede ploeg, daar moeten we gewoon eerlijk in zijn.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD