dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapHenk de Jong: 'Dit was geen voetbal'

Henk de Jong: ‘Dit was geen voetbal’

De Graafschap ging op een besneeuwd veld letterlijk en figuurlijk onderuit tegen Almere City FC. De Superboeren hadden zichtbaar meer moeite met de sneeuw.

,,Almere ging beter om met de omstandigheden dan wij. Dat noem ik geen zeperd. Ja… Misschien een zeperd omdat je in de sneeuw speelt en ingezeept wordt. Maar dit was geen voetbal”, baalde trainer Henk de Jong op de clubsite. ,,Het was niet gevaarlijk, dus je kunt spelen. Daar heeft de scheidsrechter gelijk in. Maar voetballen was niet mogelijk, de gelukkigste heeft gewonnen.”

,,Almere heeft wel terecht gewonnen, omdat ze – zeker na de 1-1 – beter met de omstandigheden omgingen dan wij”, vervolgde de coach die graag de confrontatie had gezien op een goed bespeelbaar veld: ,,Dit is een topper op papier met twee heel goed voetballende ploegen. Misschien wint Almere ook wel op een normaal veld, daar heb ik geen problemen mee. Maar nu was het geen voetbal.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD