donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieHendriksen: 'In de breedte sterker geworden'

Hendriksen: ‘In de breedte sterker geworden’

Helmond Sport-coach Roy Hendriksen verwacht dat zijn ploeg komend seizoen opnieuw de play-offs moet kunnen halen. In zijn ogen is de selectie immers beter dan vorig seizoen, waarin in de nacompetitie nipt verloor van Roda JC. ,,We zijn in de breedte sterker geworden, met een betere reservebank. Die stap hebben we deze zomer kunnen zetten met Helmond Sport. Er is veel meer sprake van een concurrentiestrijd”, zegt hij in het Eindhovens Dagblad.

Stabiliteit
Vergeleken met vorig seizoen is vooral na de winterstop verbetering te halen. Toen stortte Helmond Sport sportief gezien en eindigde het als dertiende. Hendriksen: ,,We moeten meer stabiliteit creëren en daarbij meer punten pakken. Dan ga je sowieso hoger eindigen dan plek dertien en weer richting de play-offs. Als we doen wat we goed kunnen, veel energie in de wedstrijden leggen, dan verwacht ik een leuk seizoen.”

Verlengstuk
Daarbij is opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor Robert Braber, één van de weinige routiniers in het team: ,,Robert is belangrijk voor de groep en in het bewaken van de organisatie op het veld, zowel aanvallend als verdedigend. Samen met aanvoerder Stephen Warmolts is hij een verlengstuk van de technische staf.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD