Volg ons

Eerste Divisie

Helmond verslaat FC Den Bosch, Volendam en MVV remiseren en Go Ahead weet niet te scoren bij Jong AZ

Helmond verslaat FC Den Bosch, Volendam en MVV remiseren en Go Ahead weet niet te scoren bij Jong AZ

FC Volendam mocht nog hopen op een knotsgek einde van de derde periode, maar kon die hoop ook snel weer laten varen. Na een pikstart van MVV moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om nog een punt over te houden. Ook Jong AZ en Go Ahead Eagles kwamen in een matige wedstrijd niet verder dan een puntendeling. Ook de Brabantse clash tussen Helmond Sport en Den Bosch was niet om over naar huis te schrijven, maar hier vielen wel doelpunten te noteren. De thuisploeg wist in de slotfase uiteindelijk de meeste treffers op het bord te toveren.

FC Volendam – MVV 2-2
De wiskundigen, die een mogelijk Volendams wonder in de derde periode moesten doorrekenen, konden al vroeg hun rust gaan pakken. Na een flitsende start stonden de bezoekers, na vijf minuten spelen, al op 0-2. Al na 2 minuten was Jonathan Okita het meest alert na een lage voorzet van Christophe Janssens. Drie minuten later verdubbelde Shermaine Martina de voorsprong. Volendam moest direct op jacht naar twee goals, maar nadat Nick Doodeman en Enzo Stroo, nog binnen het kwartier, mogelijkheden hadden laten liggen, zakte het niveau van de thuisploeg ver weg. Aan de andere kant wist Okita wel de paal te raken. Vlak voor rust kwam er, naast regen, ook nog een Volendamse aansluitingstreffer uit de lucht vallen. Doodeman werd op rechts weggestuurd en vond Stroo bij de eerste paal. Twee minuten later voorkwam MVV-doelman Herman Verrips met een mooie redding erger voor de bezoekers, Joey Veerman was de schutter namens het Andere Oranje.

Na rust werd het duel steeds aantrekkelijker. Doordat Volendam vol op jacht ging naar de gelijkmaker, moesten de oranjehemden achterin ruimte weggeven, waardoor het spel op en neer golfde. Namens de thuisploeg waren er kansen voor Stroo en Kevin Visser, Okita en Atilla Yildirim lieten aan de andere kant na om de voorsprong te vergroten. Halverwege de tweede helft was het toch raak voor de thuisploeg. Nick Doodeman was, voor de verandering, het eindstation van een assist. Hij werkte een lage pass van Rodney Antwi achter Verrips. Hierna bloedde het duel, qua kansen, enigszins dood. MVV was nog het dichtst bij een treffer, nadat invaller Joeri Schroijen in stelling werd gebracht door Okita. Zijn inzet ging echter over. MVV, dat Ricardo Ippel wel zijn rentree zag maken in de slotfase, houdt een punt over aan het bezoek aan De Dijk, waar heel Volendam vooraf nog droomde van een wonder. Dat wonder was na vijf minuten echter al aan flarden geschoten.

Jong AZ – Go Ahead Eagles 0-0
Jong AZ liet in de eerste helft nauwelijks zien dat de ploeg nog een kansje had op de derde periode. In de eerste tien minuten wisten de Alkmaarders nog wel tot mogelijkheden te komen, maar deze waren aan Tijjani Reijnders en Mees Kaandorp niet besteed. Omdat ook Go Ahead Eagles niet verder kwam dan tegenhouden, was de 0-0 ruststand een logische.

Ook na rust wilde het duel maar niet ontbranden. Jamie Jacobs was namens de thuisploeg nog het dichtst bij een treffer, maar hij zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door Rick Ketting. Na 73(!!) minuten voetbal kwam Go Ahead Eagles tot zijn eerste kans. Nick Olij moest redding brengen op een schot van Stefano Beltrame. Jong AZ zette nog aan voor een slotoffensief, maar bleef steken in goede bedoelingen en een 0-0 eindstand.

Helmond Sport – FC Den Bosch 3-1
De Brabantse derby om des keizers’ baard kende een matige eerste helft. Helmond Sport was, via Robert Braber, als eerste dicht bij de openingstreffer, maar moest halverwege de eerste helft de voorsprong toch aan FC Den Bosch laten. Niek Vossebelt benutte een strafschop, nadat Ron Janzen hem aantikte binnen het strafschopgebied. Nog voor rust tekende Braber uit een corner voor de gelijkmaker.

Ook de tweede helft was lang van een matig niveau. Het venijn zat uiteindelijk in de staart. Tien minuten voor tijd maakte doelman Stijn van Gassel een overtreding op Jort van de Sande, Niek Vossebelt kan in de rebound de bal in het lege doel schuiven, omdat scheidsrechter Mulder voordeel gaf, maar hij mist de kans, waarop Den Bosch alsnog de strafschop claimt. Scheidsrechter Mulder geeft echter, volkomen terecht, aan dat het voordeel was gegeven, maar door Den Bosch zelf niet in voordeel werd omgezet. Als enkele minuten later Jordy Thomassen de thuisploeg ook nog op een voorsprong kopt, krijgt de derby toch nog een winnaar. Het slotakkoord kwam op naam van Furghill Zeldenrust, die in de blessuretijd het duel beslist. Helmond Sport wint met 3-1 van Den Bosch.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie