zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenHelmond Sport pakt belangrijke zege tegen pover Cambuur

Helmond Sport pakt belangrijke zege tegen pover Cambuur

Helmond Sport heeft vanavond met 3-0 gewonnen van een erg matig Cambuur, dat haar zegereeks niet wist voort te zetten. Voor Helmond Sport betekent deze zege dat het de aansluiting hervindt met de onderkant van de middenmoot.

Saaie eerste helft
Helmond Sport was in de weinig verheffende eerste helft de betere, maar ook Cambuur kreeg kansen via Martijn Barto en Kevin van Kippersluis. Voor de gastheren waren Grad Damen en Robert Braber gevaarlijk. Na een half uur zorgde Jason Bourdouxhe met een droge schuiver voor de Helmondse voorsprong.

Helmond Sport breidt voorsprong uit
Al vroeg in de tweede helft viel Matthew Steenvoorden geblesseerd uit bij de Leeuwarders en toeval of niet: vrijwel direct hierna viel de 2-0. Braber mocht geheel vrijstaand inkoppen uit een corner. Hierna was de wedstrijd wel een beetje gespeeld. Giovanni Hiwat had tot tweemaal toe de 3-0 op zijn schoen, maar Erik Cummins behoedde Cambuur voor een grotere achterstand. De frustaties werden Marvin Peersman van Cambuur wat te veel: hij kreeg zijn tweede gele kaart na het wegtrappen van de bal. Diep in blessuretijd maakte Jordy Thomassen het leed voor de Leeuwarders nog erger door de 3-0 aan te tekenen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD