zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieHelmond Sport huurt Grad Damen van NAC

Helmond Sport huurt Grad Damen van NAC

Grad Damen speelt komend seizoen op huurbasis bij Helmond Sport. De 19-jarige middenvelder had bij NAC weinig zicht op veel speeltijd en besloot daarom ervaring op te doen in de Jupiler League.

Wekelijk spelen
Alvorens de huurovereenkomst te sluiten verlengde Damen wel zijn aflopende contract in Breda. ,,Ik ben nog jong, maar bevind me toch al in een fase van mijn carrière dat het belangrijk is om wekelijks te spelen”, zegt Damen in het Eindhovens Dagblad. ,,Op dit moment staan er een aantal jongens voor mij (elf middenvelders voor drie posities) waardoor de kans klein is om te spelen. Het tweede speelt een, soms twee keer in de maand. Daar heb ik niet zoveel aan. Helmond was meteen concreet en hun werkwijze vertoont veel overeenkomsten met die van NAC. Ik focus mij op de twee controlerende posities op het middenveld, omdat mijn kwaliteiten daar het beste tot hun recht komen.”

Eredivisie met NAC
Damen vervolgt: ,,Het mooiste was om met NAC de eredivisie in te gaan, maar het is voor mij op dit moment goed om ergens anders in de keuken te kijken.” Het nieuwe contract van de middenvelder loopt tot medio 2019.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD