dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieHelmond Sport huurt aanvallende middenvelder van NEC

Helmond Sport huurt aanvallende middenvelder van NEC

Thomas Beekman speelt de rest van dit seizoen bij Helmond Sport. NEC verhuurt de aanvallende middenvelder tot het einde van dit seizoen aan de club uit Helmond. De 21-jarige Arnhemmer was vorig seizoen een vaak gebruikte invaller bij NEC, maar kwam dit seizoen in de Eredivisie maar tot één invalbeurt. Beekman is in meerdere opzichten voor Helmond Sport een zeer welkome versterking, zo werd vrijdagavond het competitieduel FC Emmen-Helmond Sport afgelast vanwege personele problemen bij de Brabantse club.

Thomas Beekman werd op 10-jarige leeftijd door Vitesse bij stadgenoot SML opgepikt en maakte negen seizoenen onderdeel uit van de Arnhemse opleiding. De aanvallende middenvelder kwam bij Jong Vitesse onder meer tot twaalf duels in de Tweede Divisie maar wist niet door te breken in de Gelderse hoofdstad. Op zoek naar speeltijd maakte Beekman in 2019 de overstap van Arnhem naar Nijmegen. Na een seizoen in de beloftenploeg van NEC werd de dynamische middenvelder in de zomer van 2020 bij de hoofdmacht van NEC gehaald. Onder trainer Rogier Meijer debuteerde Beekman op 11 september 2020 als invaller in de Eerste Divisie in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Uiteindelijk kwam Beekman dat seizoen tot 27 competitiewedstrijden en drie duels in nacompetitie waarin NEC verrassend naar de Eredivisie promoveerde. Beekman scoorde driemaal maar kon geen basisplaats veroveren. Op het hoogste niveau kwam Beekman niet verder dan een invalbeurt tegen Willem II waardoor een verhuur aan Helmond Sport een logische vervolgstap is.

Helmond Sport staat momenteel op de zestiende positie in de Eerste Divisie en is mede vanwege de krappe selectie op zoek naar directe versterkingen. Eerder huurde de Brabantse club verdediger Kevin Bukusu al van NEC.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]