Volg ons
Sandor van der Heide IJsselmeervogels

Derde Divisie Zaterdag

Van der Heide ziet patroon: “Moeten durven doordekken”

Van der Heide ziet patroon: “Moeten durven doordekken”

IJsselmeervogels dacht de weg omhoog gevonden te hebben door zeges op Quick Boys en Rijnsburgse Boys, op bezoek bij ODIN’59 ging het toch weer flink mis. “Deze nederlaag komt hard aan”, bekende trainer Sandor van der Heide na afloop. En hij ondervond dat zijn ploeg opnieuw durfde door te dekken.

Hele week op gehamerd

Al na drie minuten kwam IJsselmeervogels op achterstand door een goal van Nigel Hardenberg. “Waar we de hele week op gehamerd hebben komt daarna al na ruim een minuut voor. We staan uit de organisatie, er is geen druk op de bal en we stappen wel uit. Dan plaatsen ze één counter en is het een doelpunt. Daarna waren we in de eerste helft de bovenliggende partij en moeten we minimaal één goal maken. Misschien zelfs twee”, verzucht Van der Heide tegenover RTV Utrecht.

In de duels komen

“In de tweede helft ga je meer risico nemen en ligt het aan onszelf dat we niet gescoord hebben.” Meer zekerheid inbouwen tegen op de omschakeling ingestelde ploegen vindt de trainer geen optie. “Je moet zorgen dat je altijd doordekt als we aan de bal zijn. Waar dat is maakt niet uit. Je moet gewoon in het duel komen en desnoods maak je daarbij een overtreding. Zodoende haal je in ieder geval de counter eruit.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag