dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlClubsAchilles VeenHeerenveen ontsnapt bij AFC en Excelsior Maassluis wint in spektakelstuk van Westlandia

Heerenveen ontsnapt bij AFC en Excelsior Maassluis wint in spektakelstuk van Westlandia

Heerenveen wist zich in de eerste ronde van de KNVB Beker met de grootst mogelijke moeite te ontdoen van AFC. De Friese Eredivisionist keek een kwartier voor tijd nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar wist dankzij twee treffers kort na elkaar een afgang te voorkomen. Westlandia en Excelsior Maassluis kruisten voor het eerst in de geschiedenis de degens in een officiële wedstrijd. Beide ploegen maakten van de eerste officiële regioderby een spektakelstuk, waarin de Tricolores uiteindelijk aan het langste eind trokken, 2-5. 

Heerenveen, dat drie keer eerder werd uitgeschakeld door een amateurclub (de laatste keer in seizoen 1989-1990 door Geldrop), liet tot tien minuten voor tijd maar bar weinig zien op sportpark Goed Genoeg. AFC kwam na 18 minuten spelen op een 1-0 voorsprong via Dalian Maatsen, maar verzuimde daarna de mogelijkheden te benutten om de score verder uit te bouwen. Nadat Splinter de Mooij twintig minuten voor tijd nog een grote kans liet liggen en de verdediging van de Friezen kort daarna nog een bal van de doellijn moest halen, deelde Heerenveen in drie minuten tijd de knock-out uit. Nadat Henk Veerman een klein kwartier voor tijd de gelijkmaker op het bord zette, besliste Filip Stevanovic drie minuten later de wedstrijd onterecht in Fries voordeel.

Regiogenoten Westlandia en Excelsior Maassluis speelden nog nooit in een officiële competitie tegen elkaar. Tot vandaag. En beide ploegen maakten er voor ruim 1500 toeschouwers een spektakel van, waarin het spel op en neer golfde, maar Excelsior Maassluis lange tijd als enige het vizier wel scherp had staan. Verdediger Gabri Urbanus scoorde de 0-1 vanaf de strafschopstip en zorgde een goed kwartier na rust uit een vrije trap voor de 0-3. De 0-2, die nog voor de thee viel, kwam van de voet van Omar el Baad. Lang blijft de 0-3 tussenstand op het bord staan, maar als er nog tien minuten te spelen zijn hebben beide ploegen nog een geweldig slotakkoord in petto.

Na 80 minuten spelen schiet Darwin Heuvelman de Tricolores naar 0-4, drie minuten later heeft Westlandia niet alleen de eretreffer (Desley Bransen) te pakken, maar zorgt Giovano van Ree ook nog voor de 2-4. De hoop op een voetbalwonder wordt echter minuut later al teniet gedaan, als Kaylan Muis het eindstation is van een counter. Excelsior Maassluis wint op sportpark De Hoge Bomen met 2-5 van Westlandia en plaatst zich voor de tweede ronde van de KNVB Beker.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD