dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHeel veel politie en ME op de been voor De Graafschap -...

Heel veel politie en ME op de been voor De Graafschap – Go Ahead

Het zal zondag tijdens De Graafschap – Go Ahead Eagles ,,zwart zien” van de politie en ME. Dat schrijft het AD over de Jupiler League-wedstrijd die door de veiligheidsdiensten wordt gezien als risicoduel in de hoogste categorie.

Rellen

De vorige editie van De Graafschap – Go Ahead Eagles in mei 2016 liep volledig uit de hand. Na het laatste fluitsignaal degradeerde de thuisploeg terwijl de Deventenaren promoveerden. Honderden fans van de Doetinchemse club gingen het veld op en sommigen belaagden spelers.

Er werden klappen uitgedeeld en vuurwerkbommen gingen af. In totaal werden 24 mensen opgepakt en Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de rellen.

Veiligheidsmaatregelen

Sindsdien hebben de supporterskampen van de clubs ruzie. Om nieuwe rellen te voorkomen is zondag veel politie op de been. Ook geldt voor de vierhonderd meereizende Go Ahead Eagles-fans een verplichte buscombi.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 12.30 uur. De Graafschap staat vierde in de Jupiler League, Go Ahead Eagles heeft drie punten minder en staat twaalfde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD