dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHBS zit verlegen om een overwinning

HBS zit verlegen om een overwinning

Met slechts een punt uit zeven wedstrijden is het een understatement om te stellen dat HBS verlegen zit om een winstpartij. Trainer Marcel Koning hoopt dat zondag tegen Blauw Geel’38 de ommekeer zich inzet. ,,We moeten ons zo snel mogelijk herpakken. Daarom hebben we de voetballoze periode gebruikt om de afspraken weer wat aan te scherpen.”

Hiermee bedoelt de oud-prof overigens niet dat hij de discipline strakker heeft aangespannen of dat hij opeens de behoefte voelt om zijn autoriteit te laten gelden. ,,Ik vind dat ik genoeg overwicht op de spelersgroep heb. Daar hoef ik nu niet eens allerhande trucs voor uit de kast te halen. Dat vind ik zo overdreven. Kijk, natuurlijk moeten we zo snel mogelijk punten zien te pakken. Maar vergeet niet dat er nog 23 wedstrijden zijn te spelen. Dus kunnen we nog altijd 69 punten pakken. ”

Twee spelers terug
Koning is blij dat Willem Six is teruggekeerd van zijn buitenlandse studiestage en verdediger Steve van Kesteren is hersteld van een knieblessure. ,,Dit zijn jongens met extra kwaliteiten zeker in mentaal opzicht die we op dit moment goed kunnen gebruiken. Tijdens de trainingen was meteen merkbaar dat zij er weer bij waren. ” De trainer heeft in zijn contract staan dat hij en de club rond 1 december om de tafel gaan zitten om over een eventuele contractverlening te praten. Van de zijde van Koning bestaat de intentie om langer bij de Haagse derde divisionist te blijven werken. Van belang is daar bij wel dat de club een aantal afspraken met betrekking tot het technisch beleid vastlegt.

,,In oktober heb ik samen met de technische commissie al een evaluatiegesprek gevoerd. Het wachten is dat binnen de club de bevindingen die de topsportcommissie heeft beschreven in een rapport zijn besproken en goedgekeurd. Dit rapport speelt een belangrijke rol bij het samenstellen van het nieuwe Beleidsplan Topvoetbal binnen HBS. Ik heb wel ideeën hoe we de selectie voor het volgend seizoen kunnen invullen. Alleen moet de club daar wel in mee kunnen gaan.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD