dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHBS springt over Quick'20 en HSC'21 heen; Quick zeker van nacompetitie

HBS springt over Quick’20 en HSC’21 heen; Quick zeker van nacompetitie

HBS heeft een reuzenstap gezet op weg naar handhaving. De Hagenaars stonden vorige week nog op een nacompetitieplaats, maar wonnen zondag van JVC Cuijk, terwijl de naaste concurrenten HSC’21 en Quick’20 verloren van respectievelijk Jong De Graafschap en Quick. De twee Twentse clubs lijken daarom onderling uit te maken wie zich veilig speelt en wie de herkansing in moet. Quick Den Haag verzekerde zich door de winst van vanadaag van de nacompetitie.

Dat HBS bij het al weken uitbollende JVC Cuijk de winst pakte was niet verrassend, maar de overwinning kwam toch met de nodige moeite tot stand. Voor rust miste HBS via Ruben Schaken (foto) een penalty en moest Gino Mulder er met rood af. Na rust brak HBS met tien tegen elf de wedstrijd toch open. Ruben Schaken maakte zijn misser goed en tikte de 0-1 binnen, waarna HBS een tweede strafschop kreeg. Mike de Geer benutte deze onberispelijk.

Jong De Graafschap knokte voor de laatste kans op het voorkomen van rechtstreekse degradatie tegen het zwalkende HSC’21, dat na een reeks van zeven duels zonder zege in acute problemen is geraakt. Voor rust waren de beste kansen voor HSC’21, waarbij de ploeg voor de vierde keer op rij een strafschop miste: Bas ter Hogt faalde vanaf elf meter. Na rust kwam De Graafschap beter in de wedstrijd en stond het binnen een kwartier 2-0 voor Marlon Versteeg en Kyvon Leidsman. Het geknakte HSC’21 kon dat niet meer repareren en miste in de slotfase op de koop toe de vijfde (!) strafschop rij: dit keer door Tom ter Hogt. Omdat ook Be Quick 1887 won, lijkt de zege uitsrel van executie voor De Graafschap.

Bij Quick tegen Quick’20 stond voor beide teams nog veel op het spel. Quick kon bij winst de derde plaats en daarmee de nacompetitie veilig stellen en Quick’20 knokt tegen de degradatieplekken. Het verschil werd al in het eerste half uur gemaakt in het voordeel van het Haagse Quick. Rachid Bouyaouzan en Roderick Meinema scoorden. Nadat Quick verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien kam Quick’20 via Jasper-Ewout van Breemen-Schneider toch nog terug, maar in de slotfase gooide Joost de Gelder de wedstrijd vanaf de strafschopstip in het slot.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD